Η Μεγάλη Βρετανία κερδίζει την πρώτη διοργάνωση της Ιαπωνίας για τη συλλογή απορριμμάτων

Την Τετάρτη, η Μεγάλη Βρετανία κέρδισε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ενός αθλήματος που εφευρέθηκε στην Ιαπωνία, στο οποίο τα αποτελέσματα υπολογίζονται ανάλογα με την ποικιλία και την ποσότητα των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Η Ιαπωνία, η διοργανώτρια χώρα, τερμάτισε δεύτερη. Οι 21 χώρες που συμμετείχαν συνέλεξαν σκουπίδια στις περιοχές Shibuya και Omotesando του Τόκιο για 45 λεπτά κάθε πρωί και απόγευμα.

Το άθλημα, που ξεκίνησε το 2008, ονομάζεται “SpoGOMI”, που προέρχεται από τις λέξεις “sport” και “gomi”, την ιαπωνική λέξη για τα “σκουπίδια”.

Οι συμμετέχοντες ποζάρουν για μια φωτογραφία στην περιοχή Shibuya του Τόκιο στις 22 Νοεμβρίου 2023, μετά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ενός αθλήματος συλλογής απορριμμάτων, το “SpoGOMI”, που προέρχεται από τη λέξη “sport” και “gomi” – την ιαπωνική λέξη για τα σκουπίδια. (Μόνο για συντακτική χρήση)( WeLoveSports)

Βρεγμένες στον ιδρώτα, ομάδες των τριών ατόμων έψαχναν για άδεια κουτιά και αποτσίγαρα κατά μήκος των άκρων των δρόμων και ανάμεσα στα κτίρια.

Οι διαγωνιζόμενοι συγκέντρωσαν συνολικά 548 κιλά σκουπιδιών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

“Είναι απογοητευτικό γιατί θέλαμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση”, δήλωσε η Τομόε Τακαχάσι, μέλος της ιαπωνικής ομάδας από το νομό Νιιγκάτα. “Ελπίζω όμως ότι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενδιαφερθούν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο SpoGOMI έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Τόκιο το 2025.

Οι αγωνιζόμενοι κατευθύνονται προς την περιοχή Shibuya του Τόκιο για να ζυγίσουν τα σκουπίδια που έχουν συλλέξει, στις 22 Νοεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου ενός αθλήματος συλλογής σκουπιδιών, του “SpoGOMI”, που προέρχεται από τις λέξεις “sport” και “gomi” – την ιαπωνική λέξη για τα σκουπίδια. (Μόνο για συντακτική χρήση)( WeLoveSports)