Η νικήτρια του Wimbledon, Vondrousova, τερματίζει γρήγορα στο Australian Open, ο Medvedev περνάει αφού παραιτήθηκε

WeLoveSports.gr

Η Dajana Jastremska έχει προκαλέσει την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο τουρνουά γυναικών στο Australian Open. Η Ουκρανή κέρδισε τη νικήτρια της τελευταίας διοργάνωσης του Wimbledon Marketa Vondrousova σε ίσια σετ: 6-1, 6-2.

Στους άνδρες, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, ο Daniil Medvedev, δεν έκανε λάθος. Ο αντίπαλός του εγκατέλειψε στο τέταρτο σετ λόγω τραυματισμού.

Η Vondrousova, η Τσέχα νούμερο επτά στον κόσμο, δεν εμφανίστηκε απόλυτα σε φόρμα στην John Cain Arena. Την περασμένη εβδομάδα, η 24χρονη σταρ του τένις αποχώρησε από το προπαρασκευαστικό τουρνουά της Αδελαΐδας με τραυματισμό στο ισχίο και επίσης δεν φάνηκε να είναι απόλυτα fit στη Μελβούρνη. Έχασε αμέσως το πρώτο της σερβίς game και σύντομα βρέθηκε να στερείται 5-0.

Δεν ήταν ότι η νίκη της Γιαστρέμσκα οφειλόταν αποκλειστικά σε αυτό. Το νούμερο 93 του κόσμου εντυπωσίασε επίσης με συνολικά 26 νικητές. Το καλό της παιχνίδι της επέτρεψε να κερδίσει έναν παίκτη από την πρώτη δεκάδα για τέταρτη φορά στην καριέρα της.

Γκάουφ, Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς

Η νικήτρια του US Open Coco Gauff δεν έκανε λάθος στη Μελβούρνη. Στον πρώτο της αγώνα, έχασε μόνο τρία παιχνίδια από τη Σλοβάκα Anna Karolína Schmiedlová: 6-3, 6-0. Ο αγώνας κράτησε μόνο μία ώρα.

Στο αντρικό τμήμα, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, φιναλίστ το 2021 και το 2022, δεν πέρασε εύκολα απέναντι στον Τέρενς Ατμάν και μάλιστα χρειάστηκε να δώσει ένα σετ (5-7, 6-2, 6-4), αλλά τελικά το Ο Γάλλος έπρεπε να παίξει στο τέταρτο σετ μετά από ένα έλλειμμα 1-0 με κράμπα.

Τέσσερα σετ χρειάστηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στους Ζίζου Μπεργκς (5-7 6-1 6-1 6-3). Το νούμερο επτά στον κόσμο έπρεπε αμέσως να παρακολουθήσει τον Βέλγο να παίρνει σετ στην έναρξη του αγώνα. Ο Μπεργκς επετράπη να συμμετάσχει στο Australian Open ως τυχερός χαμένος, καθώς αντικατέστησε τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος αποχώρησε την Κυριακή με τραυματισμό στο πόδι.