Η Ολλανδία αποκλείστηκε από το Davis Cup μετά από απογοητευτική ήττα στο διπλό

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η ολλανδική ομάδα έχει εγκλωβιστεί στο Davis Cup μετά από μια απογοητευτική ήττα στο διπλό από την Ιταλία

Η Ολλανδία δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά του Davis Cup για πρώτη φορά από το 2001. Η ομάδα του αρχηγού Paul Haarhuis αποκλείστηκε από την Ιταλία στα προημιτελικά: 1-2.

Ο Wesley Koolhof και ο Tallon Greekpoor απογοήτευσαν στα καθοριστικά διπλά και υστερούσαν απέναντι στους Jannik Sinner και Lorenzo Sonego: 3-6, 4-6.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η ολλανδική ομάδα είχε πάρει το προβάδισμα στη Μάλαγα μετά από μια σκληρή νίκη του Botic van de Zandschulp επί του Matteo Arnaldi στο απλό. Ο Ολλανδός επέζησε από τρία ματς.

Ο Greek Spoor έχασε στη συνέχεια από τον Sinner, ο οποίος τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη αναμέτρηση με μια νίκη σε μονά και διπλά.

Δείτε τις αντιδράσεις του Greek Spoor, του Koolhof και του καπετάνιου Haarhuis:

Ο Koolhof και ο Greek Spoor έπαιξαν μαζί επίσημο διπλό για πρώτη φορά και η ταλαιπωρία των Ολλανδών γινόταν κατά καιρούς ορατή.

Ο Haarhuis είχε επιλέξει έναν νέο συνδυασμό αφού άφησε τον Matwé Middelkoop εκτός επιλογής λόγω έλλειψης φόρμας και κάλεσε τον Jean-Julien Rojer, έναν άλλο ειδικό στα διπλά.

Οι Middelkoop και Koolhof είναι ένα ζευγάρι στο Davis Cup τα τελευταία 2,5 χρόνια, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. «Μπορείτε να με λογοδοτήσετε αν τα πράγματα δεν πάνε καλά», απάντησε ο Haarhuis την περασμένη εβδομάδα στον θάνατο του Middelkoop. Σήμερα επέλεξε τον Greekpoor για να αντικαταστήσει τον Middelkoop στο διπλό.

Δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι το δίδυμο Koolhof/Middelkoop θα είχε βγει στην κορυφή. Οι Ιταλοί έδωσαν ένα πολύ δυνατό ματς κόντρα στους Ολλανδούς. Ο Sinner ήταν ανέγγιχτος με τα δυνατά του χτυπήματα, ακόμη και στο δικό του σερβίς, και πήρε τον Sonego μαζί στη θετική του ροή.

Οι Koolhof/Griekspoor είχαν ευκαιρίες στο σερβίς του Sonego στο πρώτο σετ με 1-1 και 3-3, αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Στη συνέχεια, οι Ιταλοί χτύπησαν στο σερβίς του Koolhof, εν μέρει χάρη στις καταστροφικές επιστροφές από τον Sinner.

Οι Ιταλοί παρέμειναν το κυρίαρχο κόμμα στο δεύτερο σετ και πάλεψαν με όρεξη για τη νίκη. Σχεδόν κάθε πόντο που κέρδισε χαιρετίστηκε με δυνατές επευφημίες από τον Sinner και τον Sonego. Οι Koolhof και Greekpoor παράτησαν το σερβίς τους στο 3-3 και δεν κατάφεραν να συνέλθουν από το χτύπημα.

Στο απλό, ο Sinner έδειξε προηγουμένως την κλάση του νικώντας τον Greek Spoor με 7-6 (3), 6-1.

Ωστόσο, η Greekpoor έδειξε στο πρώτο σετ ότι μπορεί να ανταγωνιστεί καλά τους καλύτερους τενίστες του κόσμου. Το παγκόσμιο νούμερο 23 ξεκίνησε καλά και πέτυχε τάι μπρέικ στο πρώτο σετ. Προηγήθηκε επίσης με 2-0. Ωστόσο, ο Sinner δύσκολα πιάστηκε να κάνει λάθος και πήρε γρήγορα τη νίκη.

Ο αμαρτωλός ακόμα φρέσκος

Όποιος πίστευε ότι ο Sinner μπορεί να ήταν (ψυχικά) κουρασμένος από τις πρόσφατες προσπάθειές του στο ATP Finals, όπου έφτασε στον τελικό την περασμένη Κυριακή, έκανε λάθος.

Ο 22χρονος Ιταλός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο δεύτερο σετ και άφησε την Greek Spoor χωρίς ευκαιρία.

Ο αγώνας μεταξύ Van de Zandschulp και Arnaldi (νούμερα 51 και 44 στον κόσμο αντίστοιχα) είχε ένα νευρικό πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο παίκτες έκαναν πολλά περιττά λάθη (Van de Zandschulp 25, Arnaldi 17).

Το επίπεδο του Van de Zandschulp ανέβηκε μετά την απώλεια του σετ. Πάντα κυλούσε ομαλά στα δικά του σερβίς παιχνίδια, εκμεταλλεύτηκε ένα κακό παιχνίδι από τον Arnaldi στο 4-3 και επανέφερε το παιχνίδι σε ισορροπία λίγες στιγμές αργότερα.

Ο Van de Zandschulp συνέχισε να παίζει δυνατά, προηγήθηκε με 3-1, αλλά ξέχασε να κλείσει το ματς. Ο Arnaldi τράβηξε ελπίδες από πολλούς νικητές και ο Ιταλός ανέκτησε αμέσως την ενέργειά του.

Εντυπωσιακό έργο

Το παιχνίδι στη συνέχεια εξελίχθηκε σε θρίλερ, στο οποίο οι ευκαιρίες και για τους δύο παίκτες γύριζαν συνεχώς.

Στο συναρπαστικό τάι μπρέικ, ο Arnaldi πήρε την πρωτοβουλία και ο Van de Zandschulp, εν μέρει λόγω ενός παραπαίου πρώτου σερβίς, έμεινε πίσω από τους χρόνους. Όμως ο Ολλανδός πάλεψε για αυτό που άξιζε και επέζησε όχι λιγότερο από τρία πόντους αγώνα (σε 4-6 και 6-7).

Ο Van de Zandschulp χρησιμοποίησε το πρώτο του match point στο 8-7 όταν ο κουρασμένος από τη μάχη Arnaldi χτύπησε ένα άγριο backhand εκτός ορίων. Ο Ολλανδός κέρδισε τον αγώνα με 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7).