«Η Ολλανδία μπορεί να κερδίσει το Davis Cup»

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

Ο αρχηγός του τένις Haarhuis: «Θα πρέπει να κάνουμε ακροβατικά στο single»

“Ακούστε, μπορούμε να κερδίσουμε το Davis Cup φέτος. Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι δυνατό. Όλοι έχουμε αυτό το συναίσθημα.” Ο αρχηγός Paul Haarhuis είναι ξεκάθαρος για τον σκοπό του να ταξιδέψει με την ολλανδική ομάδα τένις στη Μάλαγα της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα για τους προημιτελικούς των τελικών του Davis Cup.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μια ολλανδική ομάδα τένις περίμενε με τόση αυτοπεποίθηση μια αναμέτρηση στο πλούσιο σε παράδοση εθνικό τουρνουά. Θα μπορούσε να σημαίνει ένα κομμάτι της ιστορίας του τένις, καθώς η ολλανδική ομάδα έχει φτάσει μόνο μία φορά στα ημιτελικά του Davis Cup μέχρι στιγμής (το 2001).

Η αυτοπεποίθηση στο Haarhuis είναι κατανοητή. Η Ολλανδία έχει δύο παίκτες στους Tallon Greekpoor και Botic van de Zandschulp που μπορούν να δυσκολέψουν σχεδόν κάθε παίκτη στο single. Και η ολλανδική ομάδα έχει δύο ειδικούς στο διπλό με τίτλους Grand Slam πίσω από τα ονόματά τους: τον Wesley Koolhof και τον Jean-Julien Roger.

Αλλά η δουλειά θα είναι δύσκολη. Η ολλανδική ομάδα θα συναντήσει στις 23 Νοεμβρίου την ισχυρή Ιταλία, η οποία, όπως και η Ολλανδία, έχει καλούς παίκτες, με συγκεκριμένα τον παγκόσμιο αστέρα του Γιάννικ Σίνερ.

Παραλίγο να κερδίσει τον Τζόκοβιτς

«Αν οι Tallon και Botic παίξουν καλά, τότε αυτός ο τίτλος είναι δυνατός», είπε ο Haarhuis, ο οποίος είναι αρχηγός της ολλανδικής ανδρικής ομάδας από το 2017. “Είδαμε πρόσφατα στο Παρίσι πόσο κοντά έφτασε ο Tallon κόντρα στον Τζόκοβιτς, αλλά έχασε οριακά. Ο Τάλον είχε ευκαιρίες εναντίον του Τζόκοβιτς την αποφασιστική στιγμή. Πρέπει να αδράξετε αυτές τις ευκαιρίες την επόμενη εβδομάδα.”

Για τον Greek Spoor, η αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς ήταν άλλη μια στιγμή μάθησης σε μια επιτυχημένη σεζόν τένις για τον ίδιο. “Είχα χάσει πολύ σκληρά μαζί του δύο φορές στο παρελθόν, αλλά τώρα για πρώτη φορά ένιωσα ότι είχα μια ευκαιρία απέναντι στον Τζόκοβιτς. Από την άλλη όμως, μια νίκη φαινόταν πολύ μακριά”, είπε ο τενίστας, ο οποίος έχει κερδίσει δύο. κέρδισε τίτλους ATP και έφτασε στην 21η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ως η υψηλότερη κατάταξη ποτέ.

Ο Greek Spoor ήταν «πραγματικά άρρωστος» από την ήττα από τον Τζόκοβιτς: «Μα μετά υπογράφεις για τέτοια χρονιά»

Ο αρχηγός της ομάδας του Davis Cup πιθανότατα θα έχει να αντιμετωπίσει τον Sinner την επόμενη εβδομάδα στη Μάλαγα. Ο Ιταλός νούμερο τέσσερα στον κόσμο κάνει πάταγο αυτή τη στιγμή στη χώρα του στο τουρνουά τέλους της χρονιάς στο Τορίνο, με νίκες επί του Στέφανου Τσιτσιπά και κυρίως του Τζόκοβιτς.

Ο Greekpoor πιστεύει σε μια νίκη επί του Sinner, αλλά κρυφά ελπίζει ότι ο Ιταλός θα σπαταλήσει επιπλέον ενέργεια αυτή την εβδομάδα σε μια πιθανή τελική νίκη στο ATP Finals. “Οι πιθανότητές μου θα αυξηθούν σε αυτή την περίπτωση, γιατί πιθανότατα θα έχει ολόκληρη τη χώρα παντού. Αυτό θα απαιτήσει πολλά από αυτόν συναισθηματικά. Θα ήθελα να το δω μόλις παίξει εναντίον μου.”

Ενώ ο Greek Spoor χρησιμοποίησε την προηγούμενη περίοδο για διακοπές στο Ντουμπάι και ταξίδεψε στη Στοκχόλμη για να επισκεφτεί τον νέο του φυσιοθεραπευτή, ο Van de Zandschulp επέλεξε να παίξει έναν αγώνα τένις στη Γαλλία για να διατηρήσει τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Η αναζήτηση του Van de Zandschulp για προπονητή

Ο Van de Zandschulp χώρισε πρόσφατα με τον διάσημο προπονητή του Sven Groeneveld μετά το τουρνουά ATP στην Αμβέρσα. Ο τενίστας δεν θέλησε να πει πολλά για αυτή την επιλογή. «Μπορώ να πω πολύ λίγα για αυτό, αποφασίσαμε μαζί να μην συνεχίσουμε», είπε ο Van de Zandschulp από το αεροδρόμιο του Μπορντό μέσω βιντεοκλήσης με δημοσιογράφους. Έχασε τη στιγμή του Τύπου του Davis Cup επειδή η πτήση του ακυρώθηκε.

“Μερικές φορές δεν συμφωνείτε μεταξύ σας και τότε είναι καλύτερα να μην συνεχίσετε ο ένας με τον άλλον. Σε αυτήν την κατάσταση σκεφτήκαμε και οι δύο έτσι. Ήταν έκπληξη; Κάπως ήταν, επειδή είχαμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για περισσότερο πήγαινε, τότε δεν περιμένεις να τελειώσει εδώ», λέει ο Van de Zandschulp.

Αν είστε πολύ συχνά ο ένας στον άλλον, και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει για οποιοδήποτε άτομο, μερικές φορές κουράζεστε λίγο ο ένας τον άλλον.

Ο Botic van de Zandschulp για το ταξίδι με έναν προπονητή τένις

Ο τενίστας ελπίζει να έχει περισσότερη σαφήνεια στην αναζήτησή του στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας ξένος προπονητής ή καθοδήγηση από δύο προπονητές που εναλλάσσονται είναι μεταξύ των πιθανοτήτων. «Τώρα πρέπει να αποφασίσω μόνος μου ποιο είναι το προφίλ, γιατί δεν άντεξα πολύ με τους δύο τελευταίους προπονητές μου», αναγνωρίζει ο Van de Zandschulp.

“Έχω δει πόσο δύσκολο είναι να ταξιδεύεις με πλήρη απασχόληση με έναν προπονητή για ένα χρόνο. Όταν είσαι τόσο συχνά στα χείλη του άλλου, και νομίζω ότι αυτό μπορεί να ισχύει για κάθε άτομο, μερικές φορές κουράζεσαι λίγο ο ένας τον άλλον. “