Η ολλανδική ομάδα μπορεί να γράψει ιστορία του Davis Cup, η Σάλκεν σκέφτεται επίσης: “Όλα πρέπει να πάνε καλά”

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις

Οι Ολλανδοί τενίστες μπορούν να ονειρευτούν έναν τίτλο Davis Cup αυτή την εβδομάδα στη Μάλαγα, όπως έκανε δυνατά ο αρχηγός Paul Haarhuis την περασμένη εβδομάδα. Αλλά για μια ιστορική επιτυχία της Orange, όλα πρέπει να πάνε καλά. Ξεκινά την Πέμπτη στον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία.

Η Ολλανδία θα φτάσει στα ημιτελικά του Davis Cup για δεύτερη φορά στην ιστορία νικώντας την Ιταλία. Η πρώτη φορά ήταν το 2001, όταν η ολλανδική ομάδα έφτασε στην τελευταία τετράδα με την ποιότητα του Sjeng Schalken, το ανοιχτό μυαλό του Raemon Sluiter και την εμπειρία του -τότε ακόμα- ειδικού στα διπλά Haarhuis.

Η Σάλκεν πιστεύει ότι η τρέχουσα επιλογή είναι συγκρίσιμη με την ομάδα στην οποία έπαιζε τότε. “Είχαμε επίσης έναν κορυφαίο παίκτη στο διπλό και σταθερούς παίκτες στο μονό. Τότε έχετε μια συμπαγή ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάθε αναμέτρηση.”

«Η Ολλανδία έχει μια εξαιρετική επιλογή»

Πιστεύει ότι η Ολλανδία έχει δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα με τους Tallon Greekpoor και Botic van de Zandschulp στο απλό και τους ειδικούς στο διπλό Wesley Koolhof και Jean-Julien Rojer. “Υπάρχουν λίγες χώρες που πραγματικά ξεχωρίζουν, για παράδειγμα εκείνες που έχουν δύο κορυφαίους παίκτες. Η Ολλανδία δεν έχει έναν απόλυτο κορυφαίο παίκτη όπως ο Τζόκοβιτς ή ο Σίνερ, αλλά είναι απλά δυνατή σε όλα τα επίπεδα.”

“Τα αγόρια από την Ολλανδία δείχνουν κάθε εβδομάδα πόσο δυνατά είναι και μετρούν τους εαυτούς τους με την κορυφή του κόσμου. Τότε έχεις το επίπεδο να αγωνιστείς. Άρα συμφωνώ με τη δήλωση του Paul ότι μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο. Αλλά τότε τα πράγματα πρέπει να πάνε καλά. ” λέει η Σάλκεν.

Ο πρώην νούμερο έντεκα στον κόσμο ξέρει τι λέει. Κατά τη γνώμη του, η Ολλανδία θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φτάσει στον τελικό του Davis Cup το 2001, αν η μπάλα έπεφτε προς τη σωστή κατεύθυνση στη συνάντηση με τη Γαλλία.

“Στη συνέχεια έχασα το ματς μου την πρώτη μέρα με 8-6 στο πέμπτο σετ. Αυτός ο αγώνας θα μπορούσε επίσης να είχε πάρει το δρόμο μου”, λέει. “Και ο Raemon Sluiter τραυματίστηκε όταν έπαιρνε το προβάδισμα και έπρεπε να τα παρατήσει. Τότε απλά δεν μας πήγαν όλα. Τα αγόρια δεν θα έπρεπε να το κάνουν την Πέμπτη.”

Δείτε παρακάτω τις εικόνες Ολλανδίας-Γαλλίας από το 2001 και τις συνεντεύξεις του Paul Haarhuis και του Tallon Greek Spoor για τον αγώνα με την Ιταλία:

Το αν οι Ολλανδοί τενίστες θα έχουν θετική ροή την Πέμπτη πιθανότατα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αγώνα του Van de Zandschulp, ο οποίος ανοίγει τον προημιτελικό με τους Ιταλούς στις 10 το πρωί.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο με ποιον θα παίξει ο Van de Zandschulp, αλλά θα ήταν μια ώθηση για την Ολλανδία εάν εξασφαλίσει μια νίκη, για να αφαιρέσει λίγη από την πίεση από τον ηγέτη Tallon Greekpoor. Η ελληνική πίστα πιθανότατα θα συναντήσει στη συνέχεια τον Jannik Sinner, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ο Sinner είναι για λίγο το εθνικό αθλητικό καμάρι της Ιταλίας, αφού έφτασε στην τελική μάχη του διάσημου ATP Finals στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα. Ο Έλληνας Σπούρ θα πρέπει να παίξει στην κορυφή του παιχνιδιού του για να δυσκολέψει τον 22χρονο νούμερο τέσσερα στον κόσμο.

Ο Gazzetta φοβάται το διπλό παιχνίδι

Τέλος, η ολλανδική ομάδα έχει τους έμπειρους ειδικούς της Koolhof και Rojer σε ετοιμότητα, εάν μετατραπεί σε αποφασιστικό διπλό παιχνίδι. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι δυο τους θα είναι όντως ζευγάρι την Πέμπτη.

Δείτε παρακάτω την αθλητική μας επεξήγηση γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή πολλή κριτική σχετικά με τη μορφή του Davis Cup:

Sports Explainer: Άδειες εξέδρες και θυμωμένοι τενίστες, τι συμβαίνει με το Davis Cup;

Σε κάθε περίπτωση, η La Gazzetta dello Sport φοβάται για τις πιθανότητες της Ιταλίας εάν η αναμέτρηση με την Ολλανδία κριθεί με διπλό. «Στα χαρτιά, η Ολλανδία δεν είναι φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά είναι ενοχλητικός αντίπαλος για τους «Ατζούρι» λόγω των διπλών της ιδιοτήτων», αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα.

«Θεωρητικά, ο Μπότιτς παίζει το πιο σημαντικό παιχνίδι»

Η Schalken πιστεύει ότι το κόμμα του Van de Zandschulp θα παίξει πιθανότατα καθοριστικό ρόλο στη συνάντηση. “Εκ των προτέρων θα λέγατε ότι η Ολλανδία είναι το φαβορί στα διπλά και το ίδιο ισχύει για τον Sinner στον αγώνα του με την Greek Spoor, υπό την προϋπόθεση ότι ο Sinner είναι σε φόρμα μετά τις προσπάθειές του στους τελικούς ATP”, λέει.

“Έπειτα έρχεται ο αγώνας μονάδων του Van de Zandschulp, στον οποίο οι πιθανότητες και για τους δύο παίκτες φαίνονται πιο ισορροπημένες. Τέλος πάντων, αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη όλα είναι πάντα διαφορετικά, ειδικά στο Davis Cup.”