Η Οσάκα κερδίζει κατά την επιστροφή μετά τον τοκετό, η Κβίτοβα ανακοινώνει την εγκυμοσύνη

WeLoveSports.gr

Η Naomi Osaka ξεκίνησε καλά το 2024. Οι Ιάπωνες κέρδισαν απευθείας τη Γερμανίδα Tamara Korpatsch στον πρώτο γύρο στο τουρνουά WTA στο Μπρίσμπεϊν: 6-3, 7-6 (9).

Ο νικητής των τεσσάρων Grand Slam, Osaka, έφερε στον κόσμο την κόρη Shai το περασμένο καλοκαίρι. Πριν από αυτό, είχε αποσυρθεί προσωρινά από το τένις επειδή υπέφερε από κατάθλιψη και τραυματισμούς. Ο τελευταίος της διαγωνισμός ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πριν από τον αγώνα της, η Οσάκα είπε πώς βίωσε την εγκυμοσύνη της:

Έτοιμη για επιστροφή η Οσάκα: «Το να είμαι μητέρα άλλαξε τη ζωή μου πάρα πολύ»

Παρά τη μεγάλη απουσία της, η 26χρονη Οσάκα ξεκίνησε καλά στην Αυστραλία. Έσπασε αμέσως το Korpatsch στην αγάπη και δεν έδωσε αυτό το προβάδισμα στο πρώτο σετ. Στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, επέζησε από δύο σετ πόιντ και πέτυχε το τρίτο της ματς πόιντ.

«Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και πιστεύω ότι έδειξα καλό επίπεδο», είπε η Οσάκα. «Εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που έρχονταν στα παιχνίδια μου και με επευφημούσαν, γιατί ήταν μια εποχή που ήμουν μικρό παιδί που προσπαθούσα να δω τα δικά μου πρότυπα να παίζουν, οπότε είναι ακόμα σουρεαλιστικό να παίζω σε αυτά τα γήπεδα».

Η Κβίτοβα έγκυος

Ενώ η Οσάκα είναι ξανά στο γήπεδο του τένις, η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα θα αποσυρθεί για λίγο. Η δύο φορές νικήτρια του Wimbledon ανακοινώνει ότι περιμένει το πρώτο της παιδί.

«Την πρώτη μέρα του 2024, θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά και να μοιραστώ τα συναρπαστικά νέα ότι ο Jiri και εγώ θα καλωσορίσουμε ένα μωρό στην οικογένειά μας αυτό το καλοκαίρι», έγραψε η Kvitova στο Instagram.

Η 33χρονη Kitova είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο δεκαεπτά στον κόσμο. Κέρδισε το Wimbledon το 2011 και το 2014.