«Η πρώτη δεκάδα, αυτός είναι ένας στόχος για μένα»

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greekpoor έχει προστατευόμενο καθεστώς στο Australian Open, όπως στο Wimbledon και στο US Open. Είναι 28ος και θα παίξει με τον Ρώσο Roman Safioellin στον πρώτο γύρο απόψε.

Εκτός από τις εμφανίσεις στα τουρνουά Grand Slam, το Greek Spoor θέλει να βελτιώσει περαιτέρω την κατάταξή του φέτος. Μάλιστα, έχει στο μυαλό του μια επίθεση στην πρώτη δεκάδα. «Αυτός είναι ένας στόχος για μένα», είπε στο NOS στη Μελβούρνη.

Ο Greek Spoor εκφράζει τη φιλοδοξία των κορυφαίων δέκα στη Μελβούρνη: «Ναι, αυτό είναι ρεαλιστικό»

“Γι’ αυτό δουλεύω, γι’ αυτό προπονούμαι. Μια πολύ σκληρή και σκληρή πρόκληση. Αλλά αν όλα συνδυαστούν ένα χρόνο και μπορώ να είμαι σε φόρμα για έναν χρόνο… Σίγουρα, πρέπει να έχετε λίγη τύχη εδώ και εκεί. αλλά αν δω ποια αγόρια μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα, τότε σίγουρα πιστεύω ότι είναι δυνατό».

Υπέροχη τένις χρονιά

Πριν από ένα χρόνο, ο Greek Spoor είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο ATP λίγο πριν το Australian Open. Η επιτυχία στο Pune της Ινδίας, που τον έφερε από την 95η στην 61η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αποδείχθηκε ότι ήταν το προοίμιο μιας υπέροχης τένις χρονιάς για τον ιθαγενή του Χάρλεμ.

Το Greek Spoor κέρδισε επίσης το τουρνουά χόρτου στο Rosmalen, έφτασε στον τελικό της Ουάσιγκτον, έφτασε στους τέσσερις τελευταίους στο Ρότερνταμ και έκλεισε το 2023 ως το νούμερο 23 στον κόσμο.

Τρέχουσα πρώτη δεκάδα μεταξύ των ανδρών

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)
2. Carlos Alcaraz (Ισπανία)
3. Daniil Medvedev (Ρωσία)
4. Jannik Sinner (Ιταλία)
5. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία)
6. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία)
7. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)
8. Holger Rune (Δανία)
9. Hubert Hurkacz (Πολωνία)
10. Alex de Minaur (Αυστραλία)

Φέτος ξεκίνησε με το United Cup, μια εθνική διοργάνωση. Μετά τις ήττες από τον Casper Ruud και τον Borna Coric, ο Greek Spoor ταξίδεψε νωρίς στη Μελβούρνη, έδρα του Australian Open.

Αρρωστος

Αν και ο Greek Spoor είχε δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά της Αδελαΐδας, προτίμησε επιπλέον ημέρες προπόνησης. Αποτέλεσμα ενός προσοδοφόρου τουρνουά επίδειξης στο Μακάο, το οποίο κέρδισε στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά έφυγε και άρρωστος.

“Ήμουν στο κρεβάτι για οκτώ ημέρες, οπότε μπορούσα να προπονηθώ μόνο για δώδεκα ημέρες στην Ολλανδία. Στο Σίδνεϊ (κατά τη διάρκεια του United Cup, εκδ.) επίσης δεν ήμουν εντελώς σε φόρμα ακόμα. Έτσι μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω σωστά ημέρες προπόνησης εδώ. ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανα».

Η πρόταση που έλαβε για να παίξει στο Μακάο ήταν από αυτές που δεν μπορούσε να αρνηθεί, όπως λέει. Αλλά και η πρόσκληση ήταν τιμή. «Αυτά είναι πολύ ωραία σημάδια ότι τα πάτε καλά και στο σωστό δρόμο».

Από κυνηγός σε θήραμα

Σε κάθε περίπτωση, παρατηρεί ότι ο κόσμος πλέον τον βλέπει διαφορετικά. Μπορεί να προπονείται σε καλύτερα γήπεδα και είναι επίσης οι καλύτεροι παίκτες που του ζητούν να κάνει σπάρ. Επιπλέον, το καθεστώς του από κυνηγό έχει αλλάξει σε αυτό του θηράματος. “Σίγουρα, είσαι καταταγμένος, οπότε οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να σε νικήσουν. Αυτό είναι απλά ένα όμορφο πράγμα.”

Χρειάστηκε όμως και λίγη εξοικείωση, πρέπει να παραδεχτεί. “Είναι κάτι καινούργιο. Πέρυσι ήταν το ίδιο στο Wimbledon και στο US Open. Είχα κάποια δυσκολία με αυτό τότε. Νομίζω ότι είμαι πιο έτοιμος για αυτό τώρα και ότι έχω εγκατασταθεί επίσης σε αυτήν την κατάταξη.”

Ένα καλό αποτέλεσμα στη Μελβούρνη μπορεί να ωθήσει την Greek Spoor περαιτέρω στην πρώτη δεκάδα. Ευνοϊκή ισοπαλία επίσης. Σίγουρα όμως δεν το είχε αυτό στον πρώτο γύρο με τον Safioellin (36ος στον κόσμο).

“Πιστεύω ότι αν είσαι τοποθετημένος, δεν μπορείς να παίξεις πολύ πιο σκληρά από αυτό. Ένα αγόρι που είναι πολύ επικίνδυνο και πολύ καλό στην επίθεση. Λίγο λιγότερο στην άμυνα. Αλλά ναι, αμύνεται πολύ λίγο, γιατί κάνει τα πάντα για τις μπάλες του».

“Λοιπόν, είναι δουλειά μου να τον βάλω στην άμυνα και να τον αναστατώσω χρησιμοποιώντας πολλά κομμάτια. Νομίζω ότι μου ταιριάζει, αλλά παραμένει ένας πολύ δύσκολος πρώτος γύρος.”