Η Ρωσίδα Aleksandrova συναντά την συμπατριώτισσά της Koedermetova στον τελικό του τένις Rosmalen

Τροποποιήθηκε

Η Ekaterina Aleksandrova προκρίθηκε πρώτη στον τελικό γυναικών του τουρνουά χόρτου στο Rosmalen. Ο Ρώσος ήταν πολύ δυνατός για την Alyaksandra Sasnovich στον ημιτελικό: 6-1, 7-6 (1).

Στη συνέχεια, η Veronika Koedermetova, το νούμερο 10 στον κόσμο, νίκησε τη Viktoria Hruncakova σε δύο σετ. Μετά από ένα πειστικό πρώτο σετ, ο Ρώσος πέτυχε αστραπιαία: 6-3, 6-2.

Η Aleksandrova ξεκινάει δυνατά

Η Αλεξάντροβα ξεκίνησε δυναμικά με σκληρά σερβίς. Ο 28χρονος Ρώσος δεν έδωσε ευκαιρία στον Σάσνοβιτς, ο οποίος έκανε και πολλά περιττά λάθη και πάλεψε να μπει σε καλό ρυθμό.

Ο Ρώσος πήρε αβίαστα το πρώτο σετ με 6-1.

Ο Σάσνοβιτς πιο δυνατός, αλλά όχι αρκετός

Ο Σάσνοβιτς μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς στο δεύτερο σετ. Ο Λευκορώσος είχε λιγότερα αποτυχημένα drop σουτ, έκανε αρκετούς άσσους και προηγήθηκε με 3-4 σπάζοντας το παιχνίδι της Aleksandrova.

Με σκορ 5-5 η Σάσνοβιτς πάλεψε με ό,τι είχε και τάι μπρέικ έπρεπε τελικά να πάρει την απόφαση. Ήταν η Αλεξάντροβα που διέπρεψε και πήρε όλους εκτός από έναν βαθμό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Koedermetova κέρδισε τη Σλοβάκα Hruncakova όπως αναμενόταν.

Η διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ της Koedermetova (WTA-14) και της Σλοβάκας Viktoria Hruncakova (WTA-144) είναι μεγάλη, αλλά δεν ήταν αμέσως νίκη για τη Ρωσίδα. Στην αρχή έπρεπε να δουλέψει σκληρά γι’ αυτό.

Στο πρώτο σετ, η 26χρονη Koedermetova κατάφερε να κερδίσει δύο φορές το παιχνίδι από 0-30. Επέζησε επίσης από δύο break points που υπέστη.

Στην αρχή του δεύτερου σετ, η 25χρονη Χρουντσάκοβα εκμεταλλεύτηκε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να επιστρέψει στο 2-2. Αλλά δεν υπήρχαν άλλα παιχνίδια για αυτήν. Η Koedermetova είχε μεγαλύτερη αντοχή, επέστρεψε στο 4-2 και αμέσως πήρε ένα παιχνίδι αγάπης στο 5-2, πριν αποφασίσει τελικά το παιχνίδι.