Η Σάκκαρη κέρδισε τον Γκάουφ στον ημιτελικό του Indian Wells, ο Swiatek πάλι αντίπαλος στον τελικό

WeLoveSports.gr

Στον τελικό του τουρνουά στο Indian Wells προκρίθηκαν η Μαρία Σάκκαρη και η Iga Swiatek. Ο ένατος Έλληνας σημείωσε ωραία νίκη με 6-4, 6-7, 6-2 επί της Coco Gauff.

Στο ματς που διακόπηκε δύο φορές από βροχή, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2 στο δεύτερο σετ. Ωστόσο, ο Gauff αντέδρασε καλά, χάνοντας τρία ματς πόντους στο δέκατο παιχνίδι και κερδίζοντας ένα τρίτο σετ στο τάι μπρέικ.

Η Ελληνίδα, που είναι ένατη στην κατάταξη της WTA, δεν στεναχωρήθηκε και χάρη στο δυνατό φορεχάντ της πήρε γρήγορα αποφασιστικό προβάδισμα στο τρίτο σετ. Η νίκη επί της Gauff ήταν η πρώτη της νίκη επί ενός παίκτη από τους τρεις πρώτους από το τέλος του 2022.

Εύκολη νίκη για τον Swiatek

Ο Swiatek τελείωσε πολύ πιο γρήγορα με τη Marta Kostjoek. Το νούμερο ένα του κόσμου νίκησε τον Ουκρανό με 6-2, 6-1 μετά από κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Η Kostjoek (WTA-32) πέτυχε περισσότερους νικητές από την αντίπαλό της (17 προς 14), αλλά αυτό ήταν το μόνο στατιστικό στο οποίο είχε το πάνω χέρι. Ο Swiatek δεν δέχθηκε ούτε ένα break point και έκανε μόνο έξι αβίαστα λάθη σε όλο το ματς.

Η επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ Σβιάτεκ και Σάκκαρη είναι αντίγραφο του τελικού του 2022. Τότε ο Πολωνός κέρδισε με 6-4, 6-1. Εάν η Swiatek κερδίσει ξανά το Σάββατο, θα είναι η πρώτη κορυφαία παίκτρια που θα κερδίσει το τουρνουά μετά τη Viktoria Azarenka το 2012.