Η Σαμπαλένκα είναι η καλύτερη στο Australian Open για δεύτερη συνεχόμενη φορά

WeLoveSports.gr

Πολύ δυνατό μέγεθος Sabalenka πολύ μεγάλο για τον Zheng στον τελικό του Australian Open

Η Aryna Sabalenka κατακτά το Australian Open για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το δεύτερο αστέρι του τένις από τη Λευκορωσία έδωσε στον Κινέζο Zheng Qinwen, που κατετάγη δωδέκατος και εμφανίστηκε σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά, χωρίς καμία ευκαιρία στη Μελβούρνη: 6-3, 6-2.

Στο δρόμο για τον τρίτο της τελικό Grand Slam, η 25χρονη Sabalenka δεν έχασε σετ και κέρδισε μεταξύ άλλων την Barbora Krejciková (9) και την Coco Gauff (4). Ο Τζενγκ, τέσσερα χρόνια νεότερος, έχασε τρία σετ μέχρι τον τελικό και δεν συνάντησε κανέναν παίκτη από την πρώτη πεντάδα.

Η Σαμπαλένκα συνέτριψε την Ζενγκ κυρίως με το δυνατό σερβίς της και έσπασε αμέσως την αντίπαλό της. Στη συνέχεια είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνει κάτι πίσω, αλλά ο Σαμπαλένκα πέτυχε πέντε σερί πόντους από το 0-40. Συνέχισε να παίζει επιθετικά και μετά από 34 λεπτά το εναρκτήριο σετ ήταν στην τσέπη.

Η Zheng σίγουρα έπαιξε καλά, όπως αποδεικνύεται από τους δεκαεννέα νικητές της. Ωστόσο, πολύ συχνά απέτυχε να ανταποκριθεί στο συναρπαστικό παιχνίδι του Λευκορώσου.

Η Σαμπαλένκα κράτησε την πίεση και πήρε αμέσως απόσταση στο δεύτερο σετ. Οι Κινέζοι κατά καιρούς ξυλοκοπούνταν, αλλά δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο των ράλι. Αυτό σπάνια λειτούργησε, επίσης επειδή το σερβίς της υποχώρησε.

Για μια στιγμή φάνηκε να είναι συναρπαστικό όταν ο Σαμπαλένκα είχε χάσει τέσσερα ματς πόντους στο δικό του σερβίς, συμπεριλαμβανομένων των τριών στη σειρά με 40-0, και ο Ζενγκ πήρε πραγματικά ένα break point. Το φαβορί δεν τεντώθηκε και παρόλα αυτά χτύπησε αποφασιστικά στο νούμερο πέντε.

Η Sabalenka, η οποία νίκησε τον Gauff στον τελικό του US Open πέρυσι, είναι η πρώτη παίκτρια που κέρδισε το τουρνουά δύο συνεχόμενα χρόνια μετά τη συμπατριώτισσά της Viktoryja Azarenka, η οποία ήταν η καλύτερη στη Μελβούρνη το 2012 και το 2013.

Η Iga Swiatek, η νούμερο ένα στον κόσμο, αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο. Η Πολωνή ωστόσο συνεχίζει να ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης, μπροστά από τη Sabalenka. Η Zheng πηδά από τη δέκατη πέμπτη στην έβδομη θέση, την υψηλότερη θέση της μέχρι στιγμής.