Η Σαμπαλένκα υποκλίνεται στην Κουντερμέτοβα, η οποία και πάλι έχει να αντιμετωπίσει την Αλεξάντροβα

Για την Aryna Sabalenka το τουρνουά WTA στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε ήδη μετά από δύο αγώνες. Όπως και πέρυσι, η πρώτη Λευκορωσίδα αιφνιδιάστηκε στο γερμανικό χόρτο από τη Ρωσίδα Veronika Kudermetova: 2-6, 6-7 (2).

Η Koedermetova, η οποία έφτασε ήδη στον τελικό στο Rosmalen την περασμένη Κυριακή, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να το χειριστεί καλά με το δυνατό σερβίς της στο χορτάρι. Κέρδισε 30 από τους 36 πόντους στο πρώτο της σερβίς και το δεύτερο σερβίς της ήταν επίσης καλό.

Η Sabalenka, η οποία πρόσφατα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα 5-2 στο τρίτο σετ κόντρα στην Karolína Muchová στους ημιτελικούς του Roland Garros, δεν έχει βρει ακόμη εξαιρετική φόρμα ενόψει του Wimbledon.

Επανάληψη του τελικού Rosmalen

Στους προημιτελικούς στο Βερολίνο, η Koedermetova θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Aleksandrova, η οποία έπεισε επίσης με καθαρή νίκη επί της πέμπτης θέσης Coco Gauff: 6-4, 6-0.

Η Aleksandrova κέρδισε τον τελικό του τουρνουά WTA στο Rosmalen την Κυριακή ως υπερασπιστής της πρωταθλήτριας νικώντας την Koedermetova σε τρία σετ. Στη γερμανική πρωτεύουσα έρχεται σε μια νέα μάχη στο χορτάρι.