Η Σαουδική Αραβία διοργανώνει ένα τουρνουά επίδειξης με κορυφαίους παίκτες στη μέση της σεζόν ATP

WeLoveSports.gr

Οι Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev και Holger Rune είναι οι έξι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο «6 Kings Slam» του Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρει η διοργάνωση του νέου τουρνουά επίδειξης στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ.

Η χρονική στιγμή της διοργάνωσης είναι αξιοσημείωτη, κατά την τρέχουσα σεζόν ATP. Δεν μπορείτε να κερδίσετε βαθμούς παγκόσμιας κατάταξης στο 6 Kings Slam. Η παγκόσμια ένωση τένις ATP δεν έχει απαντήσει ακόμη, αλλά μάλλον δεν θα είναι ευχαριστημένη με την άφιξη της αναμφίβολα προσοδοφόρας διοργάνωσης.

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να φιλοξενήσει πολλά μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πιθανότατα θα πάει σε όλες τις χώρες το 2034 και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και ο Καρίμ Μπενζεμά άρχισαν πρόσφατα να παίζουν στη Σαουδική Αραβία.

Αλλα αθλήματα

Στη χώρα διοργανώθηκαν πρόσφατα αγώνες και σε άλλα αθλήματα όπως η Formula 1, το γκολφ και η πυγμαχία. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τακτικά τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στη χώρα και πιστεύουν ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να γυαλίσει την εικόνα της διοργανώνοντας αθλητικούς αγώνες.

Δεν είναι νέο ότι οι Σαουδάραβες στρέφουν την προσοχή τους στο τένις. Γίνονται επίσης συζητήσεις για τη μεταφορά των τελικών του WTA στη χώρα.

Με την ανακοίνωση του 6 Kings Cup, οι άνδρες κορυφαίοι παίκτες φαίνεται να έρχονται στη Μέση Ανατολή. Πέντε από τους έξι συμμετέχοντες έχουν κερδίσει ένα ή περισσότερα Grand Slam, μόνο ο Rune δεν έχει καταφέρει ακόμα.

Ο Ναδάλ εντάχθηκε πρόσφατα στη Σαουδική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ως πρεσβευτής.