Η υπεράσπιση πρωταθλήτρια Sabalenka και Gauff τερμάτισαν γρήγορα στους όγδοους τελικούς του Autralian Open

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η υπεράσπιση της πρωταθλήτριας Aryna Sabalenka έφτασε στα προημιτελικά του Australian Open στη Μελβούρνη. Η Λευκορώσος χρειάστηκε μία ώρα και έξι λεπτά για να νικήσει με 6-3, 6-2 την Amanda Anisimova. Η Coco Gauff χρειάστηκε ακόμη και ένα λεπτό λιγότερο για να ξεφορτωθεί την Πολωνή Magdalena Frech.

Η Αμερικανίδα Ανισίμοβα έχει ήδη φτάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, αλλά έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα από το τένις πέρυσι και πλέον βρίσκεται στο νούμερο 442 στον κόσμο. Επίσης, δεν είχε τίποτα να πει εναντίον της Σαμπαλένκα.

Η Σαμπαλένκα, νούμερο δύο στον κόσμο, πέτυχε 18 νικητές και δεν δέχθηκε break point σε όλο το ματς. Έχει χάσει μόνο έντεκα παιχνίδια σε τέσσερις αγώνες σε αυτό το τουρνουά και τώρα βρίσκεται σε προημιτελικό Grand Slam για έκτη συνεχόμενη φορά.

Η τέταρτη φιγούρα Coco Gauff κέρδισε με 6-1, 6-2 τον Frech. Ο νικητής του περσινού US Open δεν χρειάστηκε επίσης να επιτρέψει ένα break point. Νωρίτερα φέτος, η Αμερικανίδα κέρδισε το τουρνουά του Ώκλαντ, που σημαίνει ότι θα παραμείνει χωρίς ήττα μετά από εννέα αγώνες το 2024.

Ο 19χρονος Gauff έχει πλέον να αντιμετωπίσει τη Marta Kostjoek. Η δίχρονη Ουκρανή επίσης ελάχιστα δυσκολεύτηκε να κερδίσει τη Ρωσίδα Maria Timofejeva με 6-2, 6-1.

Αποκλείστηκε η 16χρονη Andrejeva

Ο μοναδικός αγώνας γυναικών με λίγη ένταση ήταν ο τελευταίος της βραδιάς στη Μελβούρνη. Η Barbora Krejciková νίκησε το κορυφαίο ταλέντο της Ρωσίας Mirra Andrejeva με 4-6, 6-3, 6-2.

Όσο συναρπαστικό κι αν ήταν, το παιχνίδι ήταν αρχικά μέτριο. Ειδικότερα, ο Krejciková, νικητής του Roland Garros το 2021, τα κατάφερε με είκοσι περιττά λάθη στο πρώτο σετ.

Μετά από εκείνο το πρώτο σετ, ωστόσο, ο Τσέχος χτυπούσε όλο και περισσότερους νικητές και η πίεση έγινε υπερβολική για τον Αντρέγιεβα, ο οποίος είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Ο 16χρονος Ρώσος συνέχισε να αγωνίζεται, αλλά μετά από δύο ώρες το πρώτο match point του Krejciková σημειώθηκε αμέσως.