Η 16χρονη Andrejeva ζωγραφίζει τον Jabeur στη Μελβούρνη, η Sabalenka βροντάει

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Mirra Andrejeva επιφύλαξε μια ηχηρή έκπληξη στον δεύτερο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη. Ο μόλις 16χρονος Ρώσος νίκησε τον Ons Jabeur, τον Τυνήσιο νούμερο έξι στον κόσμο, με 6-0, 6-2.

Πέρυσι, η Andrejeva έχασε τον τελικό των junior από την συμπατριώτισσά της Alina Kornejeva σε ένα αληθινό θρίλερ που κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Έκανε το ντεμπούτο της στο Roland Garros και στο US Open και έφτασε στον τέταρτο γύρο στο Wimbledon. Με έξι νίκες και τρεις ήττες, έκανε μια καλή χρονιά Grand Slam στους ηλικιωμένους.

Ο Ρώσος είναι πλέον το νούμερο 47 στον κόσμο και τελείωσε μέσα σε μια ώρα με τον Jabeur, ο οποίος έφτασε τρεις φορές στον τελικό του Grand Slam, αλλά τις έχασε όλες. Η Αντρέγιεβα σημείωσε διπλάσιους πόντους από την Τυνήσια και έτσι σημείωσε την πρώτη της νίκη επί μιας πρώτης δεκάδας.

Ο Wozniacki χάνει το προβάδισμα

Η πρώην νικήτρια Caroline Wozniacki επίσης απέτυχε να επιβιώσει στον δεύτερο γύρο παρά το ότι είχε προβάδισμα σετ και μπρέικ. Η Ρωσίδα Maria Timofejeva αντέκρουσε καλά τη Δανή που έκανε την επιστροφή της στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Τελικά ήταν 1-6, 6-4, 6-1.

Η 33χρονη Wozniacki κέρδισε το Australian Open το 2018. Πριν από έξι χρόνια ήταν πολύ δυνατή για τη Ρουμάνα Simona Halep στον τελικό. Η Τιμοφέγεβα είναι το νούμερο 170 στον κόσμο και προκρίθηκε στο βασικό κλήρωση της Μελβούρνης μέσω των προκριματικών.

Οι νεαροί Ρώσοι σημειώνουν καλή πρόοδο, αλλά η Coco Gauff είναι ήδη κορυφαία στον κόσμο. Η μόλις 19χρονη ακόμη Αμερικανίδα, νικήτρια του τελευταίου US Open, κέρδισε τη συμπατριώτισσά της Caroline Dolehide: 7-6 (2), 6-2.

Στη συνέχεια, ο Gauff συναντά έναν άλλο συμπατριώτη του. Η Alycia Parks (WTA-82) αιφνιδίασε την Καναδή Leylah Fernandez με 7-5, 6-4 και βρίσκεται για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο τουρνουά Grand Slam.

Η Σαμπαλένκα βροντοφωνάζει

Η Aryna Sabelenka προκρίθηκε στον τρίτο γύρο σε βάρος της μόλις 16χρονης Τσέχας Brenda Fruhvirtová. Ο υπερασπιστής πρωταθλητής κέρδισε με 6-3, 6-2.

Η Λευκορωσίδα νούμερο δύο στον κόσμο δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ με την κατά εννέα χρόνια νεότερη αντίπαλό της, η οποία είχε προκριθεί στο βασικό κλήρωση ως προκριματική.