Η ESIC, η αστυνομία της Βικτώριας θα καταπολεμήσει τους στημένους αγώνες στα Esports

ο Επιτροπή Ακεραιότητας Esports (ESIC) αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει α Επιστολή Διακανονισμού με την Αστυνομία Βικτώριας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι δύο φορείς θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τους στημένους αγώνες στα esports.

Όπως περιγράφεται στην επιστολή, η αστυνομία της Βικτώριας Μονάδα Ευφυΐας Αθλητικής Ακεραιότητας (SIIU) θα λαμβάνει ειδοποιήσεις στοιχήματος σε πραγματικό χρόνο από την ESIC, εάν η επιτροπή εντοπίσει ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Ως φορέας αφιερωμένος στην προστασία της ακεραιότητας των esports, η ESIC θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προστασία του κλάδου από την απάτη.

Η SIIU της Victoria Police, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται σε επιφυλακή για υποθέσεις στημένων αγώνων από το 2019, όταν διεξήγαγε την πρώτη έρευνα της Αυστραλίας για την επιβολή του νόμου για στημένους αγώνες στα esports. Τότε, πέντε άνδρες έλαβαν κατηγορίες για μια σειρά αδικημάτων.

Η Victoria Police παραμένει προσηλωμένη στην προστασία των αθλητικών εκδηλώσεων από στημένους αγώνες. Σύμφωνα με την τροποποίηση του νόμου για τα εγκλήματα της Βικτώριας του 2013, η διαφθορά της έκβασης του στοιχήματος ενός γεγονότος είναι σοβαρό έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων των esports.

Η αστυνομία της Βικτώριας αναγνωρίζει τους κινδύνους των στημένων αγώνων

Βοηθός επίτροπος διοίκησης πληροφοριών και μυστικής υποστήριξης της αστυνομίας της Victoria Κρις Γκίλμπερτ είπε ότι η διεθνής πτυχή του αθλητισμού και των esports καθιστά πολύ περίπλοκη την καταστολή των στημένων αγώνων.

Ωστόσο, η Επιστολή Διακανονισμού θα παρέχει στην Αστυνομία της Victoria πολύτιμη βοήθεια και ειδοποιήσεις από υπεράκτιες εταιρείες τζόγου.

Αυτή η Επιστολή Διακανονισμού θα δει την ESIC να μοιράζεται ειδοποιήσεις ύποπτων στοιχημάτων σε πραγματικό χρόνο –ιδιαίτερα από υπεράκτιους φορείς στοιχηματισμού– με τους ντετέκτιβ μας, επιτρέποντας την έναρξη σχεδόν αμέσως ερευνών για ύποπτους στημένους αγώνες.

Chris Gilbert, βοηθός επίτροπος διοίκησης πληροφοριών και μυστικής υποστήριξης, Victoria Police

Ο Gilbert πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, οι παίκτες των esport τείνουν να είναι νεότεροι και επομένως πιο ευάλωτοι σε προσεγγίσεις από εγκληματικές οντότητες. Επιπλέον, το ελάχιστο χρηματικό έπαθλο κάνει τους αθλητές esport πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Gilbert κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αστυνομία της Victoria θα συνεχίσει να στοχεύει στη διείσδυση των esports από πιθανούς παραβάτες και συνδικάτα εγκληματικότητας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει ισχυρές σχέσεις με ενδιαφερόμενους φορείς esports και εταιρείες στοιχημάτων.

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κατανοήσουν ότι πρόκειται για σημαντικά ποινικά αδικήματα με σημαντικές κυρώσεις και θα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τυχόν αναφορές για ύποπτη δραστηριότητα.

Chris Gilbert, βοηθός επίτροπος διοίκησης πληροφοριών και μυστικής υποστήριξης, Victoria Police

Η ESIC χαιρετίζει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την αστυνομία της Victoria

Στίβεν Χάνα, διευθυντής παγκόσμιας στρατηγικής της ESIC, εξέφρασε επίσης τις σκέψεις του για το θέμα. Είπε ότι η ESIC πρέπει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όπως η Victoria Police, εάν θέλει να δημιουργήσει ένα ασφαλές και ακίνδυνο περιβάλλον για τους παίκτες και τους οπαδούς των esports.

Η Χάνα επαίνεσε την προθυμία της Αστυνομίας της Βικτώριας να συνεργαστεί με την επιτροπή για την πρόληψη και την αποτροπή των στημένων αγώνων στα esports.

Τα Esports είναι μια παγκόσμια βιομηχανία που απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση για να διατηρήσει την ακεραιότητα. Συνεργαζόμενοι με τις αρχές επιβολής του νόμου, όπως η Victoria Police, μπορούμε να εντοπίσουμε και να διερευνήσουμε καλύτερα ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των αγώνων esports.

Stephen Hanna, διευθυντής παγκόσμιας στρατηγικής, ESIC

Η Hanna κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Επιστολή Διακανονισμού καταδεικνύει την ευθυγράμμιση των δύο μερών σχετικά με τη σημασία της διακοπής των στημένων αγώνων στα esports.