Η Jastremska αγωνίζεται, η Noskova φτάνει στους προημιτελικούς του Australian Open μετά από τρεις αγώνες

WeLoveSports.gr

Τα χέρια δεν κουνήθηκαν στη συνέχεια από την Dajana Jastremska και τη Victoria Azarenka, όπως συνήθως αυτό το Australian Open μεταξύ Ουκρανών και Λευκορώσων (ή Ρώσων) τενιστών. Αλλά η προημιτελική Jastremska κράτησε τη ρακέτα της ως αναγνώριση της δύο φορές νικήτριας στη Μελβούρνη την οποία μόλις είχε νικήσει με 7-6 (6), 6-4.

Γιατί δεν ήταν εύκολο. «Νομίζω ότι πρέπει να πάρω χίλιες ανάσες, γιατί η καρδιά μου χτυπάει δυνατά από το σώμα μου», είπε ο Ουκρανός νούμερο 93 στον κόσμο. “Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχα ήδη φανταστεί ότι είχα χάσει 25 φορές. Πάντα ένιωθα ότι έτρεχα πίσω από ένα τρένο. Αλλά είμαι μαχητής, γι’ αυτό κέρδισα”.

Ήταν πράγματι κοντά σε εκείνο το πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο παίκτες έχασαν τα δικά τους σερβίς παιχνίδια τρεις φορές. Επίσης στο καθοριστικό τάι μπρέικ του σετ 1, και στους δεκατέσσερις πόντους, ο πόντος στο δικό του σερβίς σημειώθηκε μόνο πέντε φορές.

Ένα σετ αργότερα, η Γιαστρέμσκα ανάγκασε ένα μπρέικ στο σημαντικό έβδομο παιχνίδι εναντίον της Λευκορωσίας Αζαρένκα, νικήτρια του Australian Open το 2012 και το 2013. Στη συνέχεια, ο προκριματικός ολοκλήρωσε επιδέξια τον αγώνα με δύο σταθερά παιχνίδια σερβίς.

Στα προημιτελικά, η Γιαστρέμσκα θα συναντήσει τη 19χρονη Τσέχα έκπληξη Λίντα Νόσκοβα (WTA-50), η οποία χρειάστηκε να παίξει μόνο τρία παιχνίδια εναντίον μιας άλλης Ουκρανίας, της Ελίνα Σβιτόλινα.

Η Svitolina (WTA-23) αποσύρθηκε αφού έμεινε πίσω με 3-0 λόγω τραυματισμού. Το πρώτο παιχνίδι κράτησε 11 λεπτά και είκοσι πόντους και στο τέλος χτύπησε στην πλάτη του Ουκρανού.

«Είχα έναν σπασμό, έναν πόνο στον πυροβολισμό», είπε. “Η πλάτη μου ήταν τελείως κλειδωμένη, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα πια, πολύ λυπημένος. Είχα τραυματισμούς στην πλάτη μου πριν, αλλά αυτό οφειλόταν στην κούραση μετά από μια ημέρα αγώνα, αλλά αυτή ήρθε από το πουθενά. Σαν κάποιος να πυροβόλησε εγώ στην πλάτη».

Η Νόσκοβα, η οποία έκανε μια τεράστια ανατροπή έναν γύρο νωρίτερα με τον αποκλεισμό του Ίγκα Σβιατέκ, θα προτιμούσε να κερδίσει με διαφορετικό τρόπο, είπε. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς είναι στα προημιτελικά.

Οι τελευταίοι προημιτελικοί προέρχονται από τους αγώνες μεταξύ της Jasmine Paolini με την Anna Kalinskaya και της Qinwen Zheng εναντίον της Oceane Dodin. Οι άλλοι προημιτελικοί θα είναι μεταξύ των νούμερο δύο του κόσμου Aryna Sabalenka και Barbora Krejcikova (WTA-11) και Coco Gauff (WTA-4) και Marta Kostyuk (WTA-37).

Σήμερα θα ανακοινωθούν και οι τελευταίοι προημιτελικοί στο τουρνουά ανδρών. Στην πίστα θα ανέβουν μεταξύ άλλων οι Alexander Zverev, Daniil Medvedev και Carlos Alcaraz.