Η McLaren επεκτείνει το συμβόλαιο με την Piastri μέχρι το τέλος του 2026: «Η σταθερότητα είναι μεγάλο πλεονέκτημα»

Όσκαρ Πιάστρι

WeLoveSports.grs

Ο οδηγός της Formula 1 Oscar Piastri επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη McLaren έως το 2026. Ο 22χρονος Αυστραλός έκανε ένα δυνατό ντεμπούτο στη Φόρμουλα 1 και αυτή τη στιγμή είναι ενδέκατος στο πρωτάθλημα με 42 βαθμούς.

Η McLaren κυκλοφόρησε το Piastri από την Alpine πέρυσι μετά από μια πραγματική σαπουνόπερα. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, η McLaren, όπου ο Λάντο Νόρις είναι συμπαίκτης του Πιάστρι, ανεβάζει τους τελευταίους μήνες. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Piastri μέχρι στιγμής είναι η τέταρτη θέση στην πίστα του Silverstone, ενώ τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα σπριντ στο Βέλγιο στην πίστα Spa.

Πριν προβιβαστεί στη Formula 1, το Piastri κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Formula 2 και 3. Μόνο ο George Russell και ο Charles Leclerc το έκαναν πριν από αυτόν.

Ο Πιάστρι είπε ότι ήταν ευχαριστημένος με την επέκταση του συμβολαίου: “Η σταθερότητα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτό το πρώιμο στάδιο της καριέρας μου. Και το να το έχω σε μια φημισμένη μάρκα όπως η McLaren μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε.”

McLaren Τον Φεβρουάριο, η McLaren παρέτεινε το συμβόλαιο του Norris μέχρι το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι η βρετανική ομάδα αγώνων έχει ήδη εξασφαλίσει το δίδυμο των οδηγών για τα επόμενα δύο χρόνια.