Η Pegula στον ημιτελικό WTA Finals μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Sabalenka

WeLoveSports.gr

Η Αμερικανίδα τενίστρια Τζέσικα Πέγκουλα προκρίθηκε πρώτη στα ημιτελικά των τελικών του WTA. Στο Κανκούν, το νούμερο πέντε στον κόσμο ήταν πολύ δυνατό για τη γυναίκα που ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης, την Aryna Sabalenka, σε δύο σετ (6-4, 6-3).

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες χωρίς να κερδίσει σετ, η Pegula πήρε γρήγορα τον έλεγχο στην έκτη συνάντηση της με τον Λευκορώσο. Ωστόσο, πρέπει να ίδρωσε πολύ όταν η Sabalenka, η περσινή ηττημένη φιναλίστ, επέστρεψε από το 5-2 σε 5-4.

Παρόλα αυτά, ο Pegula παρέμεινε ψύχραιμος και πήρε το πρώτο σετ όταν ο Sabalenka χτύπησε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο σετ, ο Αμερικανός προηγήθηκε γρήγορα με 4-0, αλλά και πάλι ήταν ο Σαμπαλένκα που άντεξε στο 5-3. Στο τελευταίο παιχνίδι η Pegula έπρεπε να δουλέψει σκληρά για αυτό, αλλά στο έβδομο match point της σκόραρε τελικά.

Η Ρυμπακίνα ξεφορτώνεται τη Σάκκαρη

Η Jelena Rybakina νίκησε τη Μαρία Σάκκαρη με 6-0, 6-7 (4), 7-6 (2) στον άλλο αγώνα του ομίλου. Και οι δύο παίκτες είχαν χάσει τον πρώτο τους αγώνα και έπρεπε να κερδίσουν για να έχουν πιθανότητες να περάσουν στα τέσσερα τελευταία. Το νούμερο τέσσερα του Καζακστάν στον κόσμο πέρασε πάνω από το νούμερο εννέα του Έλληνα στο πρώτο σετ.

Η Σάκκαρη ανταπέδωσε τη χάρη κερδίζοντας το δεύτερο σετ σε τάι-μπρέικ και στο τρίτο σετ είχε δύο ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς της Ρυμπακίνα στο 4-4. Δεν μπόρεσε να το κάνει, μετά το οποίο η Rybakina χτύπησε στο καθοριστικό τάι μπρέικ παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα 6-0 και έτσι πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Χάρη στη νίκη της, η Pegula έχει εξασφαλιστεί μια θέση στους δύο πρώτους του ομίλου Bacalar. Οι Sabalenka και Rybakina θα αποφασίσουν το επόμενο βράδυ ποιος θα είναι ο δεύτερος στον όμιλο που θα προετοιμαστεί για τα ημιτελικά. Μετά από δύο ήττες, η Σάκκαρη δεν έχει πλέον πιθανότητες θέσης στην τελευταία τετράδα.