Η Sabalenka μετά τη νίκη επί της angstgegner, ο Kvitová κερδίζει τη Σερβική έκπληξη

Τροποποιήθηκε

Η Aryna Sabalenka έφτασε στον όγδοο τελικό του Wimbledon. Ο δεύτερος Λευκορώσος, που απουσίαζε πέρυσι επειδή οι τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν ήταν ευπρόσδεκτοι εκείνη την εποχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία λίγο πριν, εγκαταστάθηκε σε λίγο λιγότερο από μιάμιση ώρα με την Άννα Μπλίνκοβα (WTA-40): 6 -2, 6- 3.

Η Σαμπαλένκα κέρδισε τις δύο προηγούμενες μονομαχίες με τη Ρώσο αντίπαλό της σε τρία σετ και αντίθετα με ό,τι υποδηλώνει το σκορ, η Μπλίνκοβα έδειξε εξαιρετική αντίσταση και στο χόρτο του Λονδίνου. Ωστόσο, ήταν ευάλωτη στο δεύτερο σερβίς και η Σαμπαλένκα, που είχε σπάσει δύο φορές, το εκμεταλλεύτηκε κατηγορηματικά.

Στον επόμενο γύρο περιμένει πλέον η Yekaterina Aleksandrova. Η Ρωσίδα (ATP-22) νίκησε την Ούγγρα Dalma Gálfi με 6-0, 6-4 και θεωρείται ως η φοβερή της Sabalenka, η οποία κέρδισε τον πρώτο της τίτλο Grand Slam στο Australian Open στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Aleksandrova κέρδισε τρεις από τις πέντε αμοιβαίες μονομαχίες, συμπεριλαμβανομένων των τελικών στο Den Bosch (2022) και στο Shenzhen (2017).

Ο Κβίτοβα κερδίζει τον Σέρβο έκπληξη Στεβάνοβιτς

Η Petra Kvitová προκρίθηκε στον όγδοο τελικό για έβδομη φορά στο Wimbledon. Η δύο φορές πρωταθλήτρια (2011 και 2014) κέρδισε τη Σέρβα πρωτοεμφανιζόμενη στο γκραν σλαμ Νατάλια Στεβάνοβιτς με 6-3, 7-5.

Ο Τσέχος, που κατετάγη ένατος, σίγουρα δεν τα κατάφερε απέναντι στο παγκόσμιο νούμερο 225. Ο 28χρονος Στεβάνοβιτς, ο οποίος εξέπληξε την χαμένη φιναλίστ του 2021 Karolína Plísková νωρίτερα στο τουρνουά, έπαιξε ελεύθερα. Δημιούργησε δέκα ευκαιρίες, αλλά χρησιμοποίησε μόνο τρεις.

Λόγω βροχής, το παιχνίδι διακόπηκε με 6-3, 4-5. Μετά από σχεδόν δύο ώρες, το παιχνίδι ξαναρχίστηκε και με δύο παιχνίδια στο έρωτα, ο Kvitová ανέτρεψε εύκολα το σκορ. Στο συναρπαστικό τελικό παιχνίδι, ο Στεβάνοβιτς έχασε τρεις ευκαιρίες για ριμπρέικ και έχασε και μερικά ματς. Μόνο στο τέταρτο χτύπησε ο 33χρονος Kvitová.

Ο Jabeur παρακολουθεί τη νέα τελική θέση

Όπως το 2021 και το 2022, ο Ons Jabeur έφτασε στον όγδοο τελικό. Η περσινή ηττημένη φιναλίστ πάλεψε με 3-6, 6-3, 6-4 πέρα ​​από την Μπιάνκα Αντρεέσκου, η οποία δυσκόλεψε αρκετά τον Τυνήσιο.

Ο νικητής του Καναδικού US Open του 2019 εντυπωσίασε με drop shots και slices. «Με τρέλανε», είπε ο Τζαμπέρ μετά. «Είδα την Billie Jean King να κάθεται στις εξέδρες και σχεδόν τη ρώτησα τι να κάνω».

Μετά από ένα διάλειμμα βροχής στο τρίτο σετ, ο Jabeur άρχισε να σερβίρει κάτω από την κλειστή στέγη. Έπαιξε επίσης πολύ πιο επιθετικά και έβαλε το καθοριστικό break στο 4-4.