Η Sabalenka στα ημιτελικά στο Wimbledon για δεύτερη φορά, τώρα συναντά τον Rybakina ή τον Jabeur

Η Aryna Sabalenka βρίσκεται για δεύτερη φορά στα ημιτελικά του Wimbledon. Το νούμερο δύο στον κόσμο από τη Λευκορωσία ήταν πολύ δυνατό για την Αμερικανίδα Μάντισον Κις στα προημιτελικά: 6-2, 6-4.

Τα δυνατά χτυπήματα της 25χρονης Sabalenka ήταν καθοριστικά στο Court 1. Αφού κέρδισε το πρώτο σετ, ο ημιτελικός του 2021 συνάντησε ξαφνικά πολύ μεγαλύτερη αντίθεση από τον Keys, ο οποίος ήταν στους προημιτελικούς ενός γκραν σλαμ τουρνουά για το ένατο φορά (δεύτερη φορά στο Wimbledon).

Ξαφνικά η 28χρονη Αμερικανίδα Σαμπαλένκα αντιμετώπισε αρκετούς σκληρούς νικητές και ο παγκόσμιος αριθμός δεκαοχτώ πήρε προβάδισμα 4-2.

Η Σαμπαλένκα, η οποία έφτασε επίσης στους ημιτελικούς στην τελευταία της συμμετοχή στο Wimbledon το 2021, αντέδρασε, ανέκτησε την εμπιστοσύνη στα χτυπήματά της και κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες με πεποίθηση.

Η Σαμπαλένκα κέρδισε ήδη το Australian Open (ο πρώτος της τίτλος σε γκραν σλαμ) φέτος, αλλά η τελική νίκη στο Wimbledon; Αυτό είναι ένα διαφορετικό κέικ. Λέει ότι το ονειρευόταν από μικρό παιδί. “Το Wimbledon είναι απλά διαφορετικό. Είναι ξεχωριστό”, είπε μετά τη νίκη της.

Η Sabalenka θα παίξει στον ημιτελικό με την κάτοχο του τίτλου Jelena Rybakina από το Καζακστάν ή την Τυνήσια Ons Jabeur. Πρόκειται για επανάληψη του τελικού του Wimbledon του 2022.