Η Swiatek ξεκινά με νίκη το Wimbledon, η Williams δέχεται όρθιους χειροκροτητές παρά τον αποκλεισμό

Τροποποιήθηκε

Ο Iga Swiatek έφτασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Με 6-1, 6-3, ο Πολωνός νούμερο ένα στον κόσμο ήταν πολύ δυνατός για τον Zhu Lin (WTA-34), τον παίκτη με την υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη που δεν τοποθετήθηκε στο Λονδίνο.

Η Swiatek κέρδισε μια παίκτρια top-50 στο χορτάρι για πρώτη φορά την Πέμπτη στο Bad Homburg με τη Ρωσίδα Anna Blinkova. Την Παρασκευή ακύρωσε άρρωστη για τους ημιτελικούς, αλλά τώρα ήταν και πάλι σε κορυφαία φόρμα. Μετά από 25 λεπτά ήταν ήδη 5-0 και μετά από δύο χαμένα σετ πόντους σε αυτό το σκορ, χτύπησε ένα παιχνίδι αργότερα.

Το τελικό σετ, που διακόπηκε από τη βροχή, ήταν πιο ισορροπημένο, αν και ο Swiatek παρέμεινε καλύτερος. Η νικήτρια των τεσσάρων Grand Slam (τρεις φορές Ρολάν Γκαρός, μία φορά US Open) κάνει την τέταρτη εμφάνισή της στο Wimbledon, αλλά δεν έχει περάσει ποτέ τον τέταρτο γύρο στο Λονδίνο.

Το μέγεθος Svitolina είναι πολύ μεγάλο για την παλαιότερη Williams

Η Jelina Svitolina εξασφάλισε ότι η Venus Williams θα κολλήσει αμέσως στην 24η συμμετοχή της στο Wimbledon (ρεκόρ). Ο Ουκρανός (WTA-76) κέρδισε τον πέντε φορές πρωταθλητή με 6-4, 6-3.

Ήταν η πρώτη φορά από το 2014 που δύο παίκτες μπαλαντέρ συναντήθηκαν στο Wimbledon. Η 28χρονη Σβιτολίνα επέστρεψε φέτος μετά από εγκυμοσύνη και έφτασε αμέσως στους τελευταίους οκτώ στο Ρολάν Γκαρός. Η 43χρονη Αμερικανίδα (WTA-558) έκανε πρόσφατα την επιστροφή της στο Rosmalen μετά από τραυματισμό.

Η Williams, η μεγαλύτερη αδερφή της επτά φορές νικήτριας Serena, έκανε το 2-0, αλλά γλίστρησε και έπεσε στο χορτάρι με μια κραυγή. Μετά από μια σύντομη θεραπεία μπόρεσε να συνεχίσει, αλλά από εκείνη τη στιγμή η πρωταθλήτρια του παρελθόντος ήταν πίσω από τους χρόνους.

Ο Ουκρανός ημιτελικός του 2019, τον οποίο προπονεί ο Raemon Sluiter εδώ και έξι μήνες, κυριάρχησε και στο τελικό σετ. Ο Γουίλιαμς έπαιξε καλά αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη. Ωστόσο, έγινε δεκτό με όρθιους χειροκροτητές από το κοινό, το οποίο ένιωσε ότι μπορεί να ήταν η τελευταία της εμφάνιση στο Wimbledon.

Ο Κένιν κερδίζει την αμερικανική συνάντηση με τον Γκάουφ

Η Coco Gauff κόλλησε στον πρώτο γύρο. Η μοναδική 19χρονη Αμερικανίδα, που έσπασε το 2021 με μια θέση στον προημιτελικό στο Ρολάν Γκαρός και έφτασε στον τελικό εκεί έναν χρόνο αργότερα, δεν ταίριαζε με τη συμπατριώτισσά της Σοφία Κένιν σε μια ωραία μονομαχία: 4-6, 6 -4, 2-6.

Η Kenin, η πρώην νούμερο τέσσερα στον κόσμο που έχει πέσει πολύ πιο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη (WTA-128) λόγω τραυματισμών και απώλειας φόρμας, ώθησε την Gauff (WTA-6) πολύ πίσω με το παιχνίδι της. Δυσκολεύτηκε να το αντιμετωπίσει αυτό στο πρώτο σετ, αλλά βρήκε τον δρόμο της στο επόμενο σετ. Πήρε όλο και περισσότερες μπάλες και, παρότι έδωσε προβάδισμα 3-0, κέρδισε το σετ.

Οι δυο τους έβγαλαν το καλύτερο μεταξύ τους στο τρίτο σετ. Το τέταρτο παιχνίδι, στο οποίο ο Gauff έχασε τέσσερις ευκαιρίες, αποδείχθηκε καθοριστικός. Η 24χρονη Κένιν, η καλύτερη στο Australian Open το 2020, πέτυχε το πρώτο της ματς.

Παράταση Pegula

Η Jessica Pegula, τέταρτη στη λίστα με τους πρώτους, χρειαζόταν κάποια παράταση για να αποτινάξει τη Lauren Davis (WTA-46). Ο 29χρονος Αμερικανός έχασε τρία ματς πόντους στο τάι μπρέικ, αλλά κέρδισε μετά από σχεδόν 2,5 ώρες: 6-2, 6-7 (8), 6-3.

Ο Ουκρανός ημιτελικός του 2019 κυριάρχησε και στο τελικό σετ. Ο Ουίλιαμς, ο οποίος κέρδισε το Wimbledon για πρώτη φορά το 2000 και ήταν τελευταίος το 2008, αλλά ήταν ακόμα ένας χαμένος φιναλίστ το 2017, έπαιξε καλά αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη.