Η Team World και ο προπονητής McEnroe μία νίκη μακριά από το Laver Cup

John McEnroe, αρχηγός της Team World

Το Team World ήταν επίσης πολύ δυνατό για την Team Europe τη δεύτερη μέρα του Laver Cup στο Βανκούβερ του Καναδά. Μετά από μια τέλεια πρώτη μέρα, οι τενίστες με επικεφαλής τον προπονητή John McEnroe κέρδισαν τρεις από τους τέσσερις αγώνες της δεύτερης ημέρας.

Εν μέρει χάρη στις νίκες των Αμερικανών Taylor Fritz και Frances Tiafoe, η Team World έκανε σχεδόν αδύνατο να ανακτήσει το προβάδισμα 10-2.

Την τελευταία μέρα του τουρνουά τένις, μια νίκη αρκεί για την τελική νίκη.

Η Team World είχε προβάδισμα 4-0 μετά την πρώτη μέρα, όταν οι νίκες κερδίζουν έναν βαθμό. Τη δεύτερη μέρα στο Rogers Arena του Βανκούβερ, θα μπορούσαν να κερδηθούν δύο βαθμοί ανά παιχνίδι.

Ο Φριτς ξεκίνησε με νίκη σε δύο σετ (6-2 7-6 (3)) επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ ανταπέδωσε την εύνοια για λογαριασμό της Ομάδας Κόσμου υπό την ηγεσία του Björn Borg κερδίζοντας τον Αμερικανό Tommy Paul: 7-6 (6), 6-2. Όμως ο Τιαφόε διεύρυνε ξανά το περιθώριο κερδίζοντας τον Πολωνό Hubert Hurkacz: 7-5, 6-3.

Καναδο-αμερικανό διπλό

Ο Καναδός αγαπημένος του κοινού Felix Auger-Aliassime κέρδισε το διπλό μαζί με τον Αμερικανό Ben Shelton νικώντας τον Hurkacz και τον Γάλλο Gaël Monfils: 7-5, 6-4.

Την τελευταία μέρα, μια νίκη αξίζει τρεις βαθμούς και έχουν προγραμματιστεί και πάλι τρεις αγώνες μονά και ένα διπλό.

Η Team World κέρδισε το τουρνουά που πήρε το όνομά του από τον θρύλο του τένις Rod Laver για πρώτη φορά πέρυσι. Οι τέσσερις προηγούμενες εκδόσεις κέρδισαν η καθεμία από Ευρωπαίους τενίστες.