Η Williams έφυγε από το Rosmalen, αλλά η αύρα της δεν είναι ακόμα: «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία»

Για τη Venus Williams, η Rosmalen μπορεί να μην έγινε η ονειρεμένη επιστροφή που ήλπιζε, αλλά η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις του παρελθόντος έδωσε επιπλέον λάμψη στο τουρνουά χόρτου τις τελευταίες ημέρες.

Λίγο πριν την αναχώρησή της από τη Φλόριντα για την Ολλανδία, η Williams μας λέει πώς ανυπομονεί για το πρώτο της τουρνουά από τις αρχές Ιανουαρίου. Έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού του μηριαίου. Η Williams αναφέρει με ένα πλατύ χαμόγελο στους followers της στο YouTube ότι ονειρευόταν ακόμη και τον Rosmalen.

Και μια φορά παρών στο τουρνουά χόρτου της Μπραμπάντ, ο 42χρονος Αμερικανός αποπνέει αυτό το πάθος και την ορμή.

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της Williams νιώθεις και βλέπεις ότι ένας πρωταθλητής γκραν σλαμ είναι στη δουλειά. Μπορεί να κινείται λιγότερο καλά από ό,τι, ας πούμε, πριν από δεκαπέντε χρόνια, αλλά εξακολουθεί να χτυπά τις μπάλες καθαρά.

Sparring partners, physio και μια έκπληξη

Είναι επίσης σαφές ότι η Williams δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Προπονείται με δύο παρτενέρ για να χτυπήσει όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες. Εν τω μεταξύ, ο προσωπικός της φυσιοθεραπευτής στην πίστα παρακολουθεί τα πάντα.

“Μπορείς να βγεις λίγο μπροστά; Χτύπα τις μπάλες λίγο πιο δυνατά. Όχι, θα περάσουμε αυτό το σουτ αύριο.”

Η Williams υποδεικνύει ακριβώς τι πιστεύει ότι χρειάζεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η Αμερικανίδα περνάει από όλα της τα χτυπήματα: από τα φορέματα μέχρι τα slice balls. Εξασκείται ακόμη και στο να χτυπάει σταγόνες, ένα όπλο στο γρασίδι, για λίγα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο Williams είναι ήρεμος. Υπάρχει χρόνος για ένα χαμόγελο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν ανοίγει μια τσάντα.

Σκύλος Χάρι

Τι φαίνεται; Ο σταρ του τένις έχει μια σύντροφο μαζί του: ο σκύλος Χάρι βγάζει το κεφάλι του από μια τσάντα, για να ξεκαρδιστεί το κοινό που ακολουθεί την εκπαίδευση. Ο τετράποδος φίλος πηγαίνει σχεδόν παντού.

Δείχνει ακριβώς πώς είναι αυτή τη στιγμή η Williams στο παιχνίδι. Σοβαρός στην προπόνηση, αλλά πρέπει να υπάρχει και χώρος για χαλάρωση.

Η Williams αντιδρά επίσης εξαιρετικά φιλικά όταν ο πρώην παίκτης και ρεπόρτερ του Ziggo, Kristie Boogert, έρχεται να πει ένα γεια. Οι δυο τους γνωρίζονται από τον τελικό τους στον αμοιβαίο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. «Έλα, ας βγάλουμε μια φωτογραφία», λέει αυθόρμητα ο Γουίλιαμς.

Προπόνηση με την Williams

Ο παρτενέρ των σπάρινγκ, Gijs Akkermans, βιώνει προσωπικά πώς είναι να αντεπιτίθεται τα χτυπήματα από την Williams. “Χτυπά τις μπάλες τόσο καλά. Μπόρεσα να προπονηθώ μαζί της για δύο ημέρες. Στην πραγματικότητα δεν είπε πολλά, αν και τη βρήκα λίγο πιο φιλική σήμερα από την πρώτη φορά. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία”, λέει ο τενίστας, ο οποίος χάρη σε μια γνωριμία του στη διοργάνωση του τουρνουά έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τους κορυφαίους του κόσμου αυτή την εβδομάδα στο Rosmalen.

Μιλήστε για παγκόσμια κλάση. Το απόγευμα της Τρίτης ξαφνικά βγαίνει το μήνυμα ότι υπάρχουν υψηλοί επισκέπτες στο τουρνουά. Η μικρότερη αδερφή του Ουίλιαμς, Σερένα, βρίσκεται στο Ρόσμαλεν για να τη δει. Ο διευθυντής του τουρνουά Marcel Hunze επιβεβαιώνει με περηφάνια την είδηση.

Αλλά όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πλησιάσει τον 23 φορές πρωταθλητή γκραν σλαμ για μια selfie κάνει λάθος. Ένα τυφλό αυτοκίνητο μεταφέρει τη Serena στο πάρκο τένις ακριβώς μπροστά από την κερκίδα του κεντρικού γηπέδου.

Η παρουσία της Serena έχει αρχικά καλή επίδραση στην Αφροδίτη. Η μεγαλύτερη από τις δύο αδερφές Ουίλιαμς οδηγείται στον αγώνα της με τη νεαρή Σελίν Ναέφ από την Ελβετία. Ο Αμερικανός κερδίζει το πρώτο σετ, αλλά ο μόλις 17χρονος Ναέφ είναι σε φόρμα και δεν το βάζει κάτω. Η Αφροδίτη γίνεται ανασφαλής, νιώθει κουρασμένη και χάνει τον αγώνα σε τρία σετ.

Κατηφορίζει γρήγορα την πίστα προς τα αποδυτήρια. Η Γουίλιαμς φαινόταν να είναι καθ’ οδόν για μια ωραία επιστροφή όπως βίωσε ο Καναδός Milos Raonic τη Δευτέρα, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για εκείνη.

Σύντομη συνέντευξη Τύπου

Στη συνέχεια, περιμένει ακόμη τη συνέντευξη Τύπου της Williams. Όχι μόνο τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης είναι περίεργα για την ιστορία της, αλλά και δημοσιογράφοι από την Ιαπωνία, την Ουκρανία και το Βέλγιο περιμένουν στην αίθουσα Τύπου τη γυναίκα που έχει προσδώσει παγκόσμιο κύρος στο τένις.

Όμως το πάθος που έδειξε η Γουίλιαμς στο γήπεδο του τένις τις τελευταίες μέρες εξαφανίζεται σαν το χιόνι στον ήλιο μόλις δεχτεί κάποιες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το χαμένο της παιχνίδι και το προσωπικό της μέλλον.

Σαφώς δεν έχει όρεξη να πει πολλά για την επιστροφή της. «Είναι πολύ ωραίο» και «είναι το πιο όμορφο παιχνίδι στη γη», είναι οι σύντομες απαντήσεις της, όπως έχει κάνει συχνά στο παρελθόν.

Η Williams παραδέχεται ότι περίμενε πάρα πολύ καιρό για το γούστο της πριν έρθει να παίξει στην Ολλανδία. Για παράδειγμα, επισκέφτηκε πρόσφατα το Άμστερνταμ.

Και πώς είναι το πρόγραμμά της τους επόμενους μήνες; Δεν ξέρει. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη εβδομάδα θα παίξει τουρνουά στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, δεν θέλει να ψάξει άλλο.

Μετά από τρία λεπτά, η ανατριχιαστική συνέντευξη Τύπου τελείωσε. Καμία ζουμερή απάντηση για, ας πούμε, επιστροφή στο Wimbledon ή για την κατάσταση του γυναικείου τένις. Αυτή είναι και η Venus Williams.

Αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό: η Rosmalen πέρασε πολλές όμορφες, ιδιαίτερες μέρες χάρη στην παρουσία της εικόνας του τένις.