Ιαπωνία, Κατάρ ή Ηνωμένες Πολιτείες: πού θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ο Verstappen;

WeLoveSports.grs

Ο τρίτος τίτλος είναι κοντά: πού μπορεί ο Verstappen να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής;

Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη σεζόν της Formula 1 δεν είναι αν, αλλά πού θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ο Max Verstappen. Μετά από μια σειρά ρεκόρ δέκα συνεχόμενων νικών, η αντίστροφη μέτρηση για τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του έχει πραγματικά ξεκινήσει.

Το προβάδισμα του Verstappen έναντι του «πλησιέστερου διώκτη» του Sergio Pérez είναι 145 πόντους. Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη, η 25χρονη Limburger δεν μπορεί ακόμα να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Αλλά πού και πότε; Αυτό απαιτεί κάποιους υπολογισμούς, αλλά αυτά είναι τα σενάρια:

Σενάριο 1: Πρωταθλητής στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, ο Verstappen μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο για πρώτη φορά. Μετά τον αγώνα στη Suzuka πρέπει να έχει 180 βαθμούς περισσότερους από τον ανταγωνισμό. Αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί ακόμα να επιτευχθεί για έναν οδηγό μετά το Ιαπωνικό GP.

Η βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Formula 1

Με το σημερινό του προβάδισμα 145 πόντων, ο Verstappen πρέπει να είναι 35 πόντους μπροστά από τον Pérez. Μια νίκη κερδίζει 25 πόντους και ο ταχύτερος αγώνας γύρος ένας βαθμός.

Εάν ο Verstappen πάρει το πλήρες σπόιλ στη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία (52 βαθμοί) και ο Pérez πέσει εκτός βαθμών μία φορά και τερματίσει το πολύ τρίτος μία φορά, τότε αυτή η διαφορά έχει κλείσει. Άλλη μια γιορτή για τον Verstappen στη Suzuka.

Σενάριο 2: Πρωταθλητής στο Κατάρ

Αλλά επειδή ο Pérez είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ο Verstappen να είναι σίγουρος για τον τίτλο μόνο μετά την Ιαπωνία. Ίσως μπορεί να το τελειώσει στο Κατάρ. Μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον πόντους με έναν αγώνα σπριντ το Σάββατο.

Μετά τον αγώνα σπριντ στο Κατάρ, ο Verstappen έχει προβάδισμα 172 πόντων, αφού ο κύριος αγώνας είναι αρκετός 146. Τότε ο Verstappen χρειάζεται μόνο να αυξήσει το σημερινό του προβάδισμα (145 πόντους) κατά έναν πόντο. Εν ολίγοις: ένας παγκόσμιος τίτλος στο Κατάρ είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Σενάριο 3: Πρωταθλητής ΗΠΑ

Εάν ο Verstappen σκοράρει λιγότερους πόντους από τον Pérez στους επόμενους αγώνες, μπορεί να αποφασίσει τη μάχη του τίτλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας αγώνας σπριντ και ένας κύριος αγώνας θα διεξαχθούν επίσης στο Ώστιν.

Μετά τον αγώνα σπριντ έχει προβάδισμα 138 πόντων και 112 πόντους μετά τον κύριο αγώνα. Στη συνέχεια προγραμματίζονται άλλα τέσσερα Grand Prix: στο Μεξικό, τη Βραζιλία, το Λας Βέγκας και το Άμπου Ντάμπι.