Ιπποδρομίες: Η Equinox δικαιολογεί την παγκόσμια νούμερο 1 ταμπέλα της Takarazuka Kinen

Ο Ιάπωνας καθαρόαιμος Equinox δικαίωσε τη φήμη του ως το καλύτερο άλογο κούρσας στον κόσμο, κατακτώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Grade 1 σε ένα συναρπαστικό φινάλε στο Takarazuka Kinen την Κυριακή.

Με αναβάτη τον Christophe Lemaire, το 4χρονο πουλάρι άρχισε να κάνει την κίνησή του στην τελευταία στροφή στον ιππόδρομο Hanshin, ξεκινώντας να καταδιώκει τους πρωτοπόρους στην τελική ευθεία αυτής της κούρσας 2.200 μέτρων για ίππους ηλικίας 3 ετών και άνω.

Το ακλόνητο φαβορί Equinox τερμάτισε μια λαιμητόμο μπροστά από το αουτσάιντερ Through Seven Seas, ενώ ο νικητής του Spring Tenno-sho Justin Palace ήταν τρίτος με ένα μήκος.

“Δεν μπορέσαμε να πάρουμε καλή θέση στην εκκίνηση και τερματίσαμε στην ουρά, αλλά ο ρυθμός ήταν γρήγορος, οπότε δεν ανησυχούσα για το αν θα τρέχαμε πίσω”, δήλωσε ο Λεμέρ. “Κατάφερε να δείξει τη δύναμή του ως το καλύτερο άλογο στον κόσμο.

Αφού κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο Grade 1 στο Dubai Sheema Classic τον Μάρτιο, ο Equinox κατέλαβε την πρώτη θέση στην τελευταία κατάταξη Longines World’s Best Racehorse Rankings.

Η κούρσα της Κυριακής σηματοδότησε τη δεύτερη νίκη του Lemaire στο Takarazuka Kinen και την πρώτη για τον προπονητή Tetsuya Kimura.

Ο αναβάτης Christophe Lemaire αντιδρά αφού ο καθαρόαιμος Equinox κέρδισε τον αγώνα Takarazuka Kinen στον ιππόδρομο Hanshin στην Takarazuka, στο νομό Hyogo, στη δυτική Ιαπωνία, στις 25 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)