Ιπποδρομίες: Η Equinox κερδίζει το Japan Cup, 6η συνεχόμενη κούρσα G1

Ο Equinox, το άλογο με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο, κυριάρχησε στην τελευταία διαδρομή και κέρδισε το 43ο Κύπελλο Ιαπωνίας την Κυριακή, με διαφορά τεσσάρων μηκών από τη νικήτρια του φετινού Ιαπωνικού Τριπλού Στέμματος για φοράδες, Liberty Island.

Ο τετράχρονος Equinox, με αναβάτη τον Γάλλο Christophe Lemaire, κάλυψε τα 2.400 μέτρα στο χλοοτάπητα του ιπποδρόμου του Τόκιο σε 2 λεπτά και 21,8 δευτερόλεπτα και έχει πλέον δημιουργήσει ρεκόρ κερδίζοντας τις τελευταίες έξι κούρσες G1.

Ο Equinox, με αναβάτη τον Christophe Lemaire, σπριντάρει προς τη νίκη στο 43ο Κύπελλο Ιαπωνίας στον ιππόδρομο του Τόκιο στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Το άλογο είναι πολύ γρήγορο στην ευθεία”, δήλωσε ο Λεμέρ στα ιαπωνικά. “Είναι απίστευτα γρήγορος.

Ο Equinox, το φαβορί 1,3 προς 1, ξεκίνησε καλά, με τον Lemaire να αρκείται στο να κρατήσει το άλογό του στην τρίτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, πίσω από τον Title Holder, καθώς ο Panthalassa έδινε έναν καταιγιστικό ρυθμό που τον είδε να μπαίνει στην τρίτη στροφή με διαφορά μεγαλύτερη από 10 μήκη.

“Ξεκινήσαμε δεύτεροι από το κιγκλίδωμα με την Liberty Island στο εσωτερικό και τον Title Holder στα δεξιά μου”, δήλωσε ο Lemaire. “Ο Equinox ξεκίνησε καλά, βρισκόταν στη ζώνη άνεσής του ακριβώς πίσω από τον Title Holder και ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από αυτή τη θέση.

Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, ακριβώς πίσω από τον Title Holder, ο Equinox γλίστρησε προς τα έξω και έκανε σπριντ με όλη του τη δύναμη, περνώντας τον Title Holder πριν αφήσει τη Panthalassa στη σκόνη του.

Ο αναβάτης Christophe Lemaire χαιρετά το κοινό στον ιππόδρομο του Τόκιο μετά τη νίκη του στο 43ο Κύπελλο Ιαπωνίας με τον Equinox στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Όταν μπήκαμε στην τελική ευθεία, το άλογο αντέδρασε με τέτοιο τρόπο που ακόμη και εγώ εξεπλάγην”, δήλωσε ο Lemaire. “Η επιτάχυνσή του ήταν απίστευτη.

“Είναι πραγματικά ένα σούπερ άλογο, έξυπνο, δυνατό και ευγενικό, σαν πόνι. Νομίζω ότι ο καθένας θα μπορούσε να τον ιππεύσει.

Ο τρίχρονος Liberty Island, με αναβάτη τον Yuga Kawada, έκανε επίσης μια πρώιμη εκκίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Equinox. Η Stars on Earth, μια 4χρονη φοράδα, ήταν τρίτη, ένα μήκος πιο πίσω.

Η νίκη της Equinox, που προπονείται από τον Tetsuya Kimura, απέφερε 500 εκατομμύρια γιεν.