Ιπποδρομίες: Η Maekawa, 46 ετών, γίνεται η πρώτη γυναίκα προπονήτρια της JRA

Η Ιαπωνική Ένωση Ιπποδρομιών πιστοποίησε την Πέμπτη την πρώτη της γυναίκα προπονήτρια, ονομάζοντας την Kyoko Maekawa, 46 ετών, ανάμεσα σε εννέα υποψήφιες που πέρασαν τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η Kyoko Maekawa ποζάρει για μια φωτογραφία στο εκπαιδευτικό κέντρο Ritto της Japan Racing Association στη νομαρχία Shiga, στη δυτική Ιαπωνία, στις 7 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Maekawa, η οποία είναι βοηθός προπονητή από το 2004, πέρασε με επιτυχία δύο διαδικασίες επιλογής για την άδεια του FY2024, περιορίζοντας έναν αρχικό αριθμό 133 υποψηφίων.

“Υπήρξε μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικών υποψηφίων μέχρι στιγμής. Ελπίζω ότι περισσότερες γυναίκες θα μπουν στον κλάδο των ιπποδρομιών”, δήλωσε η Maekawa στο εκπαιδευτικό κέντρο Ritto στη νομαρχία Shiga, στη δυτική Ιαπωνία.

“Πάω σε μια θέση με μεγαλύτερη ευθύνη και προετοιμάζομαι γι’ αυτό”, πρόσθεσε. “Θέλω τα άλογα με τα οποία συνδέομαι να είναι αγαπητά και να ζήσουν μακρά ζωή. Για να το πετύχω αυτό, θέλω να τα βοηθήσω να κερδίσουν μεγάλες κούρσες.