Ιπποδρομίες: Η Namur παίρνει την πρώτη της νίκη στο G1 στο Mile C’ship

Το πέμπτο φαβορί Namur κάλπασε προς τη νίκη στην 40η διαδρομή του Mile Championship σε χλοοτάπητα 1.600 μέτρων στο ιπποδρόμιο του Κιότο την Κυριακή, με την 4χρονη φοράδα να κατακτά την πρώτη της νίκη Grade 1.

Η Namur (16) κερδίζει το Mile Championship στο Kyoto Racecourse στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Namur παρέμεινε στην ουρά του αγώνα πριν προσπεράσει θεαματικά τους αντιπάλους της στην τελευταία διαδρομή για να περάσει το νήμα σε 1 λεπτό και 32,5 δευτερόλεπτα, μια λαιμόκοψη μπροστά από την Soul Rush. Ο Justin Cafe κατέλαβε την τρίτη θέση μισό μήκος πιο πίσω.

Ο αναβάτης Kota Fujioka οδήγησε τη Namur στη νίκη, αφού ο αρχικός αναβάτης της, Ryan Moore, έπεσε από τη φοράδα πριν από την κούρσα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Ήταν η πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα Μιλίων για τον Fujioka και τον προπονητή του Tomokazu Takano.

Ο αναβάτης Kota Fujioka πανηγυρίζει τη νίκη του Namur στο Mile Championship στον ιππόδρομο του Κιότο στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ήταν μια ξαφνική αλλαγή αναβάτη, αλλά είχα καλή εικόνα (πηγαίνοντας στην κούρσα)”, δήλωσε ο Fujioka. “Επικεντρώθηκα στο να την αφήσω να τρέξει με χαλαρό τρόπο.

“Η αντίδρασή της στην τελική ευθεία ήταν πολύ καλή, ήταν πολύ δυνατή.

Το φαβορί Schnell Meister ήταν έβδομο.