Ιπποδρομίες: Ο Equinox παίρνει την 5η συνεχόμενη νίκη του G1 στο Τέννο-Σο

Το τεράστιο φαβορί Equinox κέρδισε τη φθινοπωρινή ιπποδρομία Tenno-sho για πέμπτη συνεχόμενη νίκη Grade 1 την Κυριακή, παρουσία του Ιάπωνα αυτοκράτορα Naruhito και της αυτοκράτειρας Masako.

Με αναβάτη τον Christophe Lemaire, το καλύτερο άλογο ιπποδρομιών στον κόσμο τερμάτισε την κούρσα των 2.000 μέτρων με διαφορά 2-1/2 μήκους από τον δεύτερο Justin Palace σε χρόνο ρεκόρ 1 λεπτό 55,2 δευτερόλεπτα στον ιππόδρομο του Τόκιο.

Το 4χρονο πουλάρι έχει κερδίσει επτά από τις εννέα κούρσες της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του Dubai Sheema Classic τον Μάρτιο.

Ο Equinox, με αναβάτη τον Christophe Lemaire, κερδίζει τη φθινοπωρινή ιπποδρομία Tenno-sho στις 29 Οκτωβρίου 2023 στον ιππόδρομο του Τόκιο ( WeLoveSports)

“Ο Equinoxe είναι το νούμερο ένα άλογο στον κόσμο”, δήλωσε ο Lemaire. “Ξέρω πολύ καλά τι είναι ικανός να κάνει, οπότε ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε.

Ο Equinoxe πήρε το προβάδισμα στην αρχή της τελευταίας φουρκέτας, περίπου 400 μέτρα πριν από το τέλος, και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, και έγινε μόλις το τρίτο άλογο που κερδίζει συνεχόμενους φθινοπωρινούς τίτλους Tenno-sho.

“Έμεινα έκπληκτος όταν είδα το χρονοδιάγραμμα. Αυτό το τέλειο άλογο έχει όλα όσα χρειάζεσαι. Μπορεί να πάρει μια καλή θέση από την αρχή. Στη συνέχεια μπορεί να παραμείνει ήρεμος. Μπορεί να τερματίσει δυνατά”, δήλωσε ο Lemaire.

Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Naruhito και η αυτοκράτειρα Masako χαιρετούν από το μπαλκόνι της αίθουσας VIP καθώς παρακολουθούν τη φθινοπωρινή ιπποδρομία Tenno-sho στον ιππόδρομο του Τόκιο στις 29 Οκτωβρίου 2023. (Φωτογραφία πισίνας)( WeLoveSports)

Η Prognosis ήταν τρίτη, 1-1/4 μήκος πίσω από τον Justin Palace.

Το δεύτερο φαβορί Do Deuce αρκέστηκε στην έβδομη θέση με τον αναβάτη Keita Tosaki να αντικαθιστά τον τραυματία Yutaka Take.

Η επίσκεψη του αυτοκράτορα Naruhito ήταν η πρώτη επίσκεψη βασιλεύοντος αυτοκράτορα σε χώρο ιπποδρομιών από τότε που ο προηγούμενος αυτοκράτορας, Akihito, παρακολούθησε την ίδια ιπποδρομία τον Οκτώβριο του 2012.