κέρδισε την Kudermetova στον τελικό

Η Ekaterina Aleksandrova υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στο τουρνουά χόρτου Rosmalen. Η Ρωσίδα νούμερο 26 στον κόσμο κέρδισε τη Veronika Kudermetova, τη νούμερο 1 στη λίστα πλασέ, σε τρία σετ: 4-6, 6-4, 7-6 (7-3).

Το παιχνίδι ξεκίνησε περισσότερο από μία ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο λόγω της ελαφριάς βροχόπτωσης. Η Kudermetova, το νούμερο 14 στον κόσμο, χειρίστηκε καλύτερα τις συνθήκες στην αρχή.

Διάλειμμα βροχής

Η Ρωσίδα έσπασε δύο φορές την συμπατριώτισσά της, από την άλλη υπήρξε ένα διάλειμμα από την Αλεξάντροβα. Με σκορ 4-2 υπέρ της Κουντερμέτοβα, ένα διάλειμμα βροχής έριξε ένα κλειδί στα σκαριά.

Μετά την επανεκκίνηση, η Koedermetova δεν εγκατέλειψε το προβάδισμά της. Τελείωσε τη δουλειά με δικό της σερβίς: 6-4.

Δείτε παρακάτω την αντίδραση της Ekaterina Aleksandrova μετά τη νίκη του στον τελικό:

Η Aleksandrova, πέρυσι στο Rosmalen στα ημιτελικά σε δύο σετ πολύ δυνατά για τη συμπατριώτισσά της, μπήκε στο παιχνίδι της μετά το χαμένο πρώτο σετ.

Η Koedermetova είχε δύο ευκαιρίες break με σκορ 4-4 στη δεύτερη παρέα, αλλά το παγκόσμιο νούμερο 26 τις απέκλεισε έξυπνα. Μετά από άλλη μια διακοπή βροχής, η Αλεξάντροβα χτύπησε το σερβίς της αντιπάλου της: 6-4.

τάι μπρέικ

Ως εκ τούτου, η απόφαση έπρεπε να πέσει στο τρίτο σετ και ήταν 6-6, παρά το match point για την Aleksandrova στο δέκατο παιχνίδι και ακόμη και δύο match points στο δωδέκατο παιχνίδι.

Η Koedermetova, η οποία έχασε μια ευκαιρία για break στο ενδέκατο παιχνίδι, έβγαλε τάι μπρέικ. Η Aleksandrova τράβηξε το μεγαλύτερο άκρο σε αυτό. Έφτασε στο τέταρτο match point της και πήρε τον τέταρτο τίτλο της WTA.