και πάλι καμία δεύτερη σερί νίκη

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp αποκλείστηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον όγδοο τελικό του τουρνουά ATP της Αμβέρσας. Ο Van de Zandschulp (ATP-67) έχασε σε δύο σετ από το νούμερο επτά στον κόσμο: 5-7, 3-6.

Ο Van de Zandschulp δεν ταιριάζει με τον Τσιτσιπά στη φάση των 16 στην Αμβέρσα

Ο Van de Zandschulp κάνει μια δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς. Ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος του καλοκαιριού, ο 28χρονος Ολλανδός έπεσε κατακόρυφα στην 67η θέση αυτή τη σεζόν.

Από το τουρνουά του Μονάχου τον Απρίλιο, όπου έδωσε τέσσερις πόντους αγώνα στον τελικό και έχασε τον πρώτο του τίτλο στο ATP, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει δύο συνεχόμενες νίκες σε ατομικό τουρνουά.

Νίκη στον πρώτο γύρο

Τις τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς του τένις, ο Van de Zandschulp ελπίζει να τελειώσει με θετικό τρόπο. Την Τετάρτη φάνηκε να είναι σε καλό δρόμο στην Αμβέρσα, καθώς κέρδισε σε τρία σετ τον Ντόμινικ Στρίκερ. Πέρυσι, ο Van de Zandschulp έχασε από τον Ελβετό νούμερο 90 στον κόσμο στον πρώτο γύρο στην Αμβέρσα.

Όμως ο Έλληνας φιναλίστ του Australian Open ήταν πολύ μεγάλος για τον Ολλανδό στον όγδοο τελικό.

Ο Van de Zandschulp ξεκίνησε καλά, γιατί αφού απέκλεισε τρία break points στο πρώτο του σερβίς game, είχε ήδη το πρώτο του break στο επόμενο game. Ο Τσιτσιπάς, που ξεκίνησε λίγο ατημέλητα, μπήκε σταδιακά στο παιχνίδι του και τελικά κέρδισε το πρώτο σετ πειστικά κερδίζοντας τέσσερα σερί παιχνίδια.

Στο δεύτερο σετ, ο Van de Zandschulp δυσκολεύτηκε πολύ να διατηρήσει το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο τέταρτο παιχνίδι, έκανε το 3-1 και στη συνέχεια τελείωσε γρήγορα τη δουλειά.

Στα προημιτελικά, ο πρώτος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Ντόμινικ Τιμ ή τον Γιάννικ Χάνφμαν.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο δεύτερος Jan-Lennard Struff πέταξε στην Αμβέρσα. Ο Γάλλος Ούγκο Γκαστόν ήταν πολύ δυνατός για τον Γερμανό σε τρία σετ. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ο Τσιτσιπάς να κερδίσει τουρνουά για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου. Ο Έλληνας δεν κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά των πέντε επόμενων τουρνουά.