Καλλιτεχνική κολύμβηση: Η Ιαπωνία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ελεύθερου στυλ

Η Ιαπωνία, η οικοδέσποινα χώρα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο ελεύθερο στυλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη Δευτέρα.

Η Κίνα κέρδισε με 238,0033 βαθμούς, 5,6000 βαθμούς μπροστά από τις δεύτερες ΗΠΑ, στο σχετικά νέο αγώνισμα που είδε έναν άνδρα καλλιτεχνικό κολυμβητή σε κάθε οκταμελή ομάδα που κέρδισε μετάλλιο στο Marine Messe Fukuoka.

Μέλη της ιαπωνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης λαμβάνουν μέρος στον τελικό του ακροβατικού προγράμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στο Marine Messe Fukuoka στην πόλη Fukuoka, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 17 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ιαπωνία τερμάτισε 17.4166 πίσω από την Κίνα και κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο καλλιτεχνικής κολύμβησης στη διοργάνωση, μετά από τρία χρυσά μετάλλια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο οργανισμός που διοικεί την κολύμβηση, ο World Aquatics, δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους άνδρες να αγωνιστούν στην καλλιτεχνική κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Μέλη της ιαπωνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης ποζάρουν μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα της ακροβατικής ρουτίνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στις 17 Ιουλίου 2023, στο Marine Messe Fukuoka στη νοτιοδυτική ιαπωνική πόλη Φουκουόκα. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Από τότε που αυτό το άθλημα, παλαιότερα γνωστό ως συγχρονισμένη κολύμβηση, προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, επιτρέπεται να αγωνίζονται μόνο γυναίκες.

Το 2015, το παγκόσμιο πρωτάθλημα εισήγαγε το αγώνισμα του μικτού ντουέτου.

Οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν έως και δύο άνδρες σε κάθε οκταμελή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να επιτραπεί στους άνδρες να αγωνιστούν θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για πιο σωματικά απαιτητικές κινήσεις.

Μέλη της ιαπωνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης ποζάρουν πριν από την εμφάνισή τους στον τελικό του ακροβατικού προγράμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στις 17 Ιουλίου 2023 στο Marine Messe Fukuoka στην πόλη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports