Καλλιτεχνική κολύμβηση: Η Ιαπωνία κατακτά το πρώτο της χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στα ζευγάρια εδώ και 22 χρόνια

Οι Mashiro Yasunaga και Moe Higa κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου την Κυριακή, και έγιναν το πρώτο ιαπωνικό ζευγάρι που κατακτά παγκόσμιο τίτλο εδώ και 22 χρόνια.

Η 24χρονη Yasunaga και η 15χρονη Higa συγκέντρωσαν 273,9500 βαθμούς, 10,9166 βαθμούς μπροστά από τις δεύτερες Ιταλίδες Linda Cerruti και Lucrezia Ruggiero, στον τελικό που διεξήχθη στο Marine Messe Fukuoka.

Οι Ιάπωνες κολυμβητές καλλιτεχνικής κολύμβησης Mashiro Yasunaga (R) και Moe Higa αγωνίζονται στον τελικό τεχνικής ρουτίνας του ντουέτου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην πόλη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, 16 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το ιαπωνικό ζευγάρι έκανε μια θεαματική επιστροφή, αφού έφτασε τόσο κοντά στον τελικό με μια 12η θέση στον προκριματικό γύρο της Παρασκευής.

“Είμαστε και έκπληκτοι και χαρούμενοι”, δήλωσε ο Yasunaga. “Ήμασταν επίσης τυχεροί. Θα θέλαμε αυτό το αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ισπανίδες Alisa Ozhogina Ozhogin και Iris Tio Casas πήραν το χάλκινο μετάλλιο, 16.1132 πίσω από τις χρυσές νικήτριες.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001, που επίσης διεξήχθη στην πόλη Φουκουόκα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, οι Miya Tachibana και Miho Takeda κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.