Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Γιαπωνέζα Γιούμα Καγκιγιάμα στοχεύει ψηλά υπό την καθοδήγηση του Κόστνερ

Ο Γιούμα Καγκιγιάμα, αργυρός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, θέλει να ανεβάσει την καλλιτεχνική του παγοδρομία σε νέα διάσταση με τη βοήθεια της νέας του προπονήτριας Καρολίνας Κόστνερ.

Ο 20χρονος επέστρεψε πειστικά στην πίστα του Γκραν Πρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2022-2023 λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των ανδρών στο Γκραν Πρι της Γαλλίας.

Ο Ιάπωνας αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuma Kagiyama (L) και η προπονήτριά του Carolina Kostner απεικονίζονται μετά το ελεύθερο πρόγραμμα των ανδρών στο Grand Prix de France στο Angers της Γαλλίας στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Kostner ήταν στο πλευρό της στο Angers ICEPARC μετά την ένταξή της στην ομάδα της νωρίτερα φέτος. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Σότσι 2014 είχε συμβουλέψει τον Kagiyama πριν της ζητήσει να ενταχθεί επίσημα στην ομάδα του.

Ο πατέρας της Kagiyama, Masakazu, παραμένει προπονητής της στην τεχνική και το άλμα, ενώ ο Kostner εργάζεται στη χορογραφία και την καλλιτεχνική έκφραση.

“Θέλω να βελτιωθώ στους τομείς στους οποίους εξακολουθώ να έχω ελλείψεις”, δήλωσε η Kagiyama, η οποία στοχεύει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 στη βόρεια Ιταλία, απ’ όπου κατάγεται η Kostner.

Ο Ιάπωνας Yuma Kagiyama κατά τη διάρκεια του σύντομου προγράμματος ανδρών στο γαλλικό Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ στην Ανζέρ της Γαλλίας, στις 3 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Κόστνερ, 36 ετών, δήλωσε ότι η επιστροφή του Kagiyama στο Grand Prix ανέδειξε τα δυνατά σημεία του πατινέρ καθώς και τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί.

“Σήμερα θα μπορούσε να είναι η δράση των γονάτων, αύριο θα μπορούσε να είναι η γραμμή του σώματος, η στάση του σώματος. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα πάνω στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι ο Γιούμα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα”, δήλωσε ο Κόστνερ.

“Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι (ο πατέρας του) του έδωσε μια φανταστική βάση από την παιδική του ηλικία. Και πραγματικά χτίζει πάνω σε αυτό.

Το επόμενο στάδιο του Kagiyama Grand Prix θα διεξαχθεί στην πατρίδα του, στο NHK Trophy στην Οσάκα, στο τέλος του μήνα.

Η Kostner δήλωσε ότι για το υπόλοιπο της σεζόν θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του πατινάζ της Kagiyama και όχι στα αποτελέσματά της στους αγώνες.

“Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι πολύ συγκεντρωμένος και μαθαίνει επίσης να φέρνει τη δική του προσωπικότητα στο πατινάζ του, κάτι που τον κάνει πολύ ξεχωριστό”, είπε.