Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Καόρι Σακαμότο οδηγεί το ιαπωνικό σύντομο πρόγραμμα σε κορυφαία ταχύτητα

Η δύο φορές υπερασπίστρια του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή Καόρι Σακαμότο ηγήθηκε του ιαπωνικού κύματος στο σύντομο πρόγραμμα στο Γκραν Πρι της ISU στο καλλιτεχνικό πατινάζ της Παρασκευής, παρά τον τραυματισμό της στο πόδι.

Η Sakamoto και η Rion Sumiyoshi τερμάτισαν δεύτερες αντίστοιχα στο πρώτο πρόγραμμα των γυναικών, ενώ ο συμπατριώτης της Ιάπωνας Kao Miura κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρόγραμμα των ανδρών και ο Shun Sato τη δεύτερη θέση στο Grand Prix του Espoo της Φινλανδίας, το πέμπτο από τα έξι αγωνίσματα του κύκλου πριν από τον τελικό του Grand Prix του Δεκεμβρίου στο Πεκίνο.

Η Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού καλλιτεχνικού πατινάζ Espoo Grand Prix στο Espoo της Φινλανδίας στις 17 Νοεμβρίου 2023. (International Skating Union/Getty/ WeLoveSports)

Η Sakamoto, η οποία κέρδισε την πρώτη της διοργάνωση Grand Prix φέτος, το Skate Canada International, συγκέντρωσε 69,69 βαθμούς, πολύ λιγότερους από την καλύτερη βαθμολογία της καριέρας της στο σύντομο πρόγραμμα (80,32), καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον πόνο στο δεξί της πόδι που την ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο.

“Με ενοχλούσε στην προπόνηση”, δήλωσε η Sakamoto, η οποία έχασε ένα double flip.

“Δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω λάθη. Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος”.

Ο Ιάπωνας Kao Miura αγωνίζεται στο ISU Figure Skating Grand Prix στην Metro Arena στο Espoo της Φινλανδίας στις 17 Νοεμβρίου 2023. (International Skating Union/Getty/ WeLoveSports)

Η Sumiyoshi πήγε στο ελεύθερο πρόγραμμα του Σαββάτου με διαφορά 1,04 από τη Νοτιοκορεάτισσα Kim Chae Yeon, τρίτη με 66,19.

Ο 18χρονος Miura συγκέντρωσε 93,54 βαθμούς, ενώ ο Sato πηγαίνει στο ελεύθερο πρόγραμμα του Σαββάτου με 90,41 βαθμούς, 10,22 βαθμούς μπροστά από τον Jimmy Ma από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση.