Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Μαλίνιν νίκησε τις Ούνο και Καγκιγιάμα στον τελικό του Grand Prix

Ο Αμερικανός ανερχόμενος αστέρας Ilia Malinin επικράτησε οριακά του Ιάπωνα παγκόσμιου πρωταθλητή Shoma Uno στον τελικό του Grand Prix των ανδρών, αφού έγινε ο πρώτος αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που προσγειώθηκε σε τετραπλό άξονα σε σύντομο πρόγραμμα την Πέμπτη.

Ο 19χρονος Malinin, ο οποίος στοχεύει στον μεγαλύτερο διεθνή τίτλο της καριέρας του, σημείωσε ατομικό ρεκόρ 106,90 βαθμών και ξεπέρασε τον Uno κατά 0,88 βαθμούς πριν από το ελεύθερο πρόγραμμα του Σαββάτου στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο του Πεκίνου. Ο Ιάπωνας Yuma Kagiyama ήταν τρίτος με 103,72 και ο Kao Miura τέταρτος με 94,86.

Ο Ilia Malinin των Ηνωμένων Πολιτειών αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα ανδρών κατά τη διάρκεια του τελικού του Grand Prix Καλλιτεχνικού Πατινάζ στο Πεκίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Μαλίνιν, μέχρι τώρα ο μοναδικός πατινέρ που έχει προσγειώσει τετραπλό άξονα σε αγώνα, το είχε επιχειρήσει μόνο στο πρόγραμμα ελεύθερου πατινάζ. Άνοιξε το σύντομο πρόγραμμά του με αυτό το άλμα, το οποίο του χάρισε την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο για αυτό το τμήμα αυτή τη σεζόν.

Στον τελικό του Γκραν Πρι συμμετέχουν οι έξι καλύτεροι αθλητές σε κάθε κατηγορία κατά τη διάρκεια της σεζόν του Γκραν Πρι του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η Uno, χάλκινη Ολυμπιονίκης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, θα επιδιώξει να κερδίσει τον τελικό του Grand Prix για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι στο Τορίνο της Ιταλίας.

Πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία της σεζόν στο σύντομο πρόγραμμα, με ένα τετραπλό flip και έναν συνδυασμό τετραπλού toe loop-τριπλού toe loop.

“Ένιωσα πολύ καλά”, δήλωσε ο Uno. “Δυσκολεύτηκα με το τετραπλό flip κατά τη διάρκεια της εξάλεπτης προθέρμανσης, αλλά το κατέκτησα κατά τη διάρκεια του πραγματικού αγωνίσματος. Νομίζω ότι η ακολουθία των βημάτων μου πήγε πολύ καλά.

Ο Ιάπωνας Shoma Uno αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα ανδρών στον τελικό του Grand Prix στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο στο Πεκίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kagiyama, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο, συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Η Γιαπωνέζα Kaori Sakamoto, η οποία έχει κερδίσει και τα δύο Grand Prix της φέτος, θα ξεκινήσει την προσπάθειά της για έναν καθαρό γύρο στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών την Παρασκευή.