Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Kaori Sakamoto κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix

Η Γιαπωνέζα Καόρι Σακαμότο κέρδισε το Σάββατο το δεύτερο συνεχόμενο Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ, κερδίζοντας τη συμπατριώτισσά της Ριον Σουμιγιόσι στο Γκραν Πρι του Έσποο στη Φινλανδία.

Η δύο φορές κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια Σακαμότο, μετά το σύντομο πρόγραμμα, κέρδισε και το ελεύθερο πρόγραμμα, προσθέτοντας 135,52 βαθμούς για ένα σύνολο 205,21 βαθμών στο Espoo Metro Areena.

Η Kaori Sakamoto ποζάρει με την ιαπωνική σημαία μετά τη νίκη της στο αγώνισμα των γυναικών στο Espoo Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ στο Espoo της Φινλανδίας, 18 Νοεμβρίου 2023. (AP/ WeLoveSports)

Η νίκη της στο πέμπτο αγώνισμα της σεζόν της έδωσε επίσης τη δυνατότητα να προκριθεί στον τελικό του Grand Prix, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο και θα συγκεντρώσει έξι γυναίκες.

Παρά τα λάθη στα τριπλά άλματά της, η Sakamoto διατήρησε με άνεση το προβάδισμά της και εξασφάλισε back-to-back τίτλους μετά τη νίκη της στο Skate Canada International, το δεύτερο αγώνισμα της σεζόν, στις 28 Οκτωβρίου.

Η Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο ελεύθερο πατινάζ γυναικών πριν κερδίσει το Espoo Grand Prix of Figure Skating στο Espoo της Φινλανδίας στις 18 Νοεμβρίου 2023. (International Skating Union/Getty/ WeLoveSports)

Η 23χρονη έχει πλέον κερδίσει πέντε χρυσά μετάλλια στο Grand Prix της ISU στην καριέρα της, ισοβαθμώντας με τη συμπατριώτισσά της Miki Ando, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Sumiyoshi, δεύτερη μετά το σύντομο πρόγραμμα, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στο ελεύθερο πατινάζ, αφού έπεσε στο τριπλό loop της, αλλά παρ’ όλα αυτά πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στη σειρά με συνολικά 190,21 βαθμούς.

Η χρυσή νικήτρια Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία (Γ), η συμπατριώτισσά της και ασημένια νικήτρια Rion Sumiyoshi (Α) και η χάλκινη νικήτρια Amber Glenn από τις Ηνωμένες Πολιτείες ποζάρουν για φωτογραφίες μετά τον αγώνα καλλιτεχνικού πατινάζ Espoo Grand Prix στο Espoo της Φινλανδίας στις 18 Νοεμβρίου 2023. (International Skating Union/Getty/ WeLoveSports)

Η Άμπερ Γκλεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 11η μετά το σύντομο πρόγραμμα, ανέβηκε στην τρίτη θέση με σύνολο 185,39.

Οι Sakamoto και Sumiyoshi ολοκλήρωσαν ένα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο στη Φινλανδία για τους Ιάπωνες πατινέρ, αφού οι Kao Miura και Shun Sato τερμάτισαν επίσης πρώτοι και δεύτεροι νωρίτερα το Σάββατο στην κατηγορία των ανδρών.