Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Miura κερδίζει το πρώτο Grand Prix, η Sato δεύτερη στη Φινλανδία

Ο Ιάπωνας Kao Miura κέρδισε το Σάββατο την πρώτη του διοργάνωση καλλιτεχνικού πατινάζ στη σειρά Γκραν Πρι της ISU, αφού συγκέντρωσε 274,56 βαθμούς στο Γκραν Πρι του Espoo στη Φινλανδία και νίκησε τον συμπατριώτη του Shun Sato.

Ο Miura, 18 ετών, ήταν επικεφαλής μετά το σύντομο πρόγραμμα της Παρασκευής και οι 181,02 βαθμοί του στο ελεύθερο πατινάζ ήταν αρκετοί για να τον κρατήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας στο Espoo Metro Areena στην πέμπτη διοργάνωση της σειράς.

Ο Ιάπωνας Kao Miura εκτελεί το ελεύθερο πατινάζ καθ’ οδόν προς τη νίκη στο Grand Prix του Espoo στη Φινλανδία στις 18 Νοεμβρίου 2023. (ISU/Getty/ WeLoveSports)

Η Sato, 19 ετών, πρώτευσε στο ελεύθερο πρόγραμμα με 182,93 βαθμούς μετά από μια τέλεια επίδοση που περιελάμβανε τρία τετραπλά άλματα, αλλά αναγκάστηκε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο παρά το ατομικό της ρεκόρ των 273,34 βαθμών. Ο Γάλλος Kevin Aymoz κατέλαβε την τρίτη θέση με 250,03.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα, γιατί άφησα τους αντιπάλους μου να έρθουν από πίσω πολλές φορές στο παρελθόν σε αγώνες Grand Prix”, δήλωσε ο Miura. “Ήθελα να κερδίσω με κάθε κόστος.

Αυτή η πρώτη νίκη επέτρεψε στον Miura να προκριθεί στον εξαμελή τελικό του Grand Prix στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο, αφού τερμάτισε δεύτερος στο Skate Canada International στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Ιάπωνας Kao Miura κάνει πατινάζ στο ελεύθερο πρόγραμμα πριν κερδίσει το Grand Prix του Espoo στη Φινλανδία, 18 Νοεμβρίου 2023. (ISU/Getty/ WeLoveSports)

“Είμαι πολύ χαρούμενη που εξασφάλισα τη θέση μου στον τελικό. Σκοπεύω να κερδίσω”, δήλωσε ο Miura.

Ο Miura, ο οποίος διανύει τη δεύτερη ανώτερη σεζόν του, τερμάτισε δεύτερος δύο φορές σε αγώνες της σειράς Grand Prix την περασμένη σεζόν, όπου κέρδισε επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.