Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Sakamoto κατακτά τον πρώτο της τίτλο στον τελικό του Grand Prix

Η απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καόρι Σακαμότο, κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στον τελικό του Γκραν Πρι το Σάββατο.

Η 23χρονη από το Κόμπε της Ιαπωνίας, συγκέντρωσε 148,35 βαθμούς στο ελεύθερο πατινάζ για 225,70 βαθμούς συνολικά στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο του Πεκίνου.

Η Kaori Sakamoto από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο ελεύθερο πατινάζ γυναικών κατά τη διάρκεια του τελικού του Grand Prix Καλλιτεχνικού Πατινάζ στο Πεκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Βελγίδα Loena Hendrickx τερμάτισε δεύτερη με 203,36 βαθμούς, 0,20 βαθμούς μπροστά από την τρίτη Hana Yoshida από την Ιαπωνία, η οποία ανέβηκε μία θέση από το σύντομο πρόγραμμα της προηγούμενης ημέρας με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στο ελεύθερο πατινάζ.

Η Σακαμότο, επίσης χάλκινη Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, βγήκε από το τριπλό σάλτο της, αλλά ολοκλήρωσε ένα άψογο πρόγραμμα.

Κυριάρχησε στο σύντομο πρόγραμμα και στο ελεύθερο πρόγραμμα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη”, δήλωσε η Σακαμότο. “Ο αντίπαλός μου είναι ο παλιός μου εαυτός. Κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Θέλω να πω στον εαυτό μου ότι έκανα καλή δουλειά.

Η Βελγίδα Nina Pinzarrone, τρίτη μετά το σύντομο πρόγραμμα, αρκέστηκε στην τέταρτη θέση με 194,91.