Καλλιτεχνικό πατινάζ: Ο Ιάπωνας Shoma Uno κερδίζει το σύντομο πρόγραμμα των ανδρών στο Κύπελλο της Κίνας

Ο Ιάπωνας Σόμα Ούνο, ο δύο φορές επικρατέστερος παγκόσμιος πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, κέρδισε την καλύτερη βαθμολογία στο σύντομο πρόγραμμα της σεζόν την Παρασκευή στο Κύπελλο της Κίνας.

Ο Uno κέρδισε το σύντομο πρόγραμμα των ανδρών με 105,25 βαθμούς, 4,38 βαθμούς μακριά από το προσωπικό του ρεκόρ 109,63, το οποίο πέτυχε στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2022.

Ο Ιάπωνας Shoma Uno αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα ανδρών στο Κύπελλο Καλλιτεχνικού Πατινάζ της Κίνας στο Chongqing της Κίνας, 10 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το Κύπελλο της Κίνας είναι ο τέταρτος από τους έξι αγώνες της σειράς Grand Prix της Διεθνούς Ένωσης Πατινάζ πριν από τον τελικό του Δεκεμβρίου στο Πεκίνο.

Ο Γάλλος Adam Siao Him Fa, ο οποίος κέρδισε την προηγούμενη διοργάνωση, το γαλλικό Grand Prix, τερμάτισε δεύτερος με 91,21 βαθμούς, ενώ ο Mikhail Shaidorov από το Καζακστάν κατέλαβε την τρίτη θέση με 89,94 βαθμούς.

Η Βελγίδα Loena Hendrickx, πρωταθλήτρια του εναρκτήριου διαγωνισμού Skate America, κέρδισε το σύντομο πρόγραμμά της με 70,65 βαθμούς, ενώ οι Γιαπωνέζες Rinka Watanabe, με 65,09 βαθμούς, και Hana Yoshida, με 64,65 βαθμούς, τερμάτισαν δεύτερες και τρίτες αντίστοιχα.