Καλλιτεχνικό πατινάζ: Ο Καγκιγιάμα κλέβει την παράσταση από τον Ούνο στο NHK Trophy

Ο Γιούμα Καγκιγιάμα εκτόπισε τον δύο φορές επικρατέστερο παγκόσμιο πρωταθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ και συμπατριώτη του Ιάπωνα Σόμα Ούνο στο σύντομο πρόγραμμα των ανδρών στο NHK Trophy της Παρασκευής.

Ο Kagiyama σημείωσε 105,51 βαθμούς, το καλύτερο πρόγραμμα της σεζόν, καθώς ξεκίνησε ο έκτος αγώνας του ISU Figure Skating Grand Prix στο Towa Pharmaceutical RACTAB Dome στην Οσάκα.

Ο Ιάπωνας Yuma Kagiyama εκτελεί το σύντομο πρόγραμμα των ανδρών στο NHK Trophy στην πόλη Kadoma του νομού Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο δύο φορές δεύτερος στον κόσμο Kagiyama προσγείωσε ένα ζευγάρι τετραπλών αλμάτων με τριπλό άξονα, καθώς έθεσε ένα ορόσημο στην προσπάθειά του να είναι ένας από τους έξι άνδρες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Γκραν Πρι τον Δεκέμβριο στο Πεκίνο.

“Από την αρχή μέχρι το τέλος, όλα δούλεψαν σήμερα, όπως είχα προπονηθεί, αλλά ήταν ακόμα πιο δυνατά και ενεργητικά”, δήλωσε ο Kagiyama, ο οποίος θα χρειαστεί ένα καλό αποτέλεσμα εδώ για να προσθέσει στην τρίτη θέση που κατέλαβε στο γαλλικό Grand Prix.

Ο Ιάπωνας Shoma Uno εκτελεί το σύντομο πρόγραμμα ανδρών στο NHK Trophy στην πόλη Kadoma του νομού Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Uno, ο οποίος συγκέντρωσε 100,20 βαθμούς, δήλωσε ότι ήταν λίγο-πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του παρά την ανεπαρκή περιστροφή σε ένα τριπλό toe loop.

“Νομίζω ότι ήταν ένα καλό πρόγραμμα”, δήλωσε ο Uno. “Νομίζω ότι ο βαθμός μου ήταν υψηλός. Κάποιοι μπορεί να πουν “Ω, αυτό είναι πολύ κακό για σένα”, αλλά η Γιούμα σημείωσε 105, που είναι απλά θεαματικό, ενώ εγώ ήμουν λίγο πολύ εκεί που περίμενα να είμαι”.

Ο Ελβετός Lukas Britschgi τερμάτισε τρίτος με βαθμολογία 86,42.

Η Lindsay Thorngren από τις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζεται στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών στο NHK Trophy στην πόλη Kadoma του νομού Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 24 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Αμερικανίδα Lindsay Thorngren κέρδισε το σύντομο πρόγραμμα των γυναικών με 68,93 βαθμούς, με δεύτερη τη Βελγίδα Nina Pinzarrone με 63,44 βαθμούς. Η Νοτιοκορεάτισσα Lee Hae In ήταν τρίτη με 62,93 και η Γιαπωνέζα Mai Mihara τέταρτη, μόλις 0,11 πίσω από την Lee.