κερδίζει τους Swiatek, Alcaraz και Zverev

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις την τρίτη μέρα του Australian Open στη Μελβούρνη. Στις γυναίκες, οι Iga Swiatek και Jelena Rybakina πήραν το πρώτο εμπόδιο και στους άνδρες οι Carlos Alcaraz, Alexander Zverev και Holger Rune.

Ο Swiatek, ο Πολωνός νούμερο ένα στον κόσμο και τέσσερις φορές πρωταθλητής Grand Slam, ήταν πολύ δυνατός για την πρώην νικήτρια Sofia Kenin από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 7-6 (2), 6-2. Κέρδισε το Australian Open το 2020.

Μετά το συναρπαστικό πρώτο σετ των 68 λεπτών, ο Kenin προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Swiatek πήρε πέντε παιχνίδια στη σειρά. Ο Swiatek ολοκλήρωσε τον αγώνα μετά από μία ώρα και 51 λεπτά με ένα δυνατό σερβίς, το οποίο ήταν πολύ δυνατό για τον Kenin.

“Δεν είναι εύκολο να παίξεις έναν πρώτο γύρο, ειδικά στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς. Έπρεπε πραγματικά να βρω τον ρυθμό μου και ήμουν λίγο “off” στο πρώτο σετ”, δήλωσε ο Swiatek.

Η τρίτη θέση Jelena Rybakina δεν ήταν πολύ τυχερή στην ισοπαλία με την Karoline Plisková. Ο Καζακστάν ηττημένος φιναλίστ του 2023 νίκησε τον Τσέχο, ο οποίος κατέγραψε δεκαέξι νίκες τουρνουά, με 7-6 (6), 6-4.

Alcarez και Zverev

Στο ανδρικό τμήμα, ο δεύτερος Ισπανός Αλκαράζ ήταν πολύ δυνατός για τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ: 7-6 (5), 6-1, 6-2. Και ο Γερμανός Zverev (6) νίκησε τον συμπατριώτη του Dominik Köpfer: 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-2.

Ο βετεράνος Γκασκέ πούλησε ακριβά το δέρμα του και επέζησε όχι λιγότερο από εννέα break points στο εναρκτήριο σετ. Ο Αλκαράζ πήρε το σετ μέσω του τάι μπρέικ και στη συνέχεια ο δύο φορές νικητής του Γκραν Σλαμ πέρασε.

Ο Ζβέρεφ δέχθηκε λιγότερα break points από τον Κόπφερ στο γερμανικό ματς (9-8), αλλά το νούμερο έξι στον κόσμο ήταν στα καλύτερά του στις σημαντικές στιγμές. Εκκαθάρισε δύο σετ πόιντ στο σετ τρία, μάζεψε τους νικητές στο τάι μπρέικ και δεν μπήκε ποτέ ξανά σε μπελάδες.

Δύσκολα περνάει και ο Rune

Ο Holger Rune (8), πιθανώς ο τρίτος αντίπαλος του Tallon Greek Spoor στο πρόγραμμα, έπρεπε επίσης να πιάσει αμέσως δουλειά. Ο Δανός νίκησε τον Yoshihito Nishioka (ATP-61) μετά από σχεδόν 3,5 ώρες: 6-2, 4-6, 7-6 (3), 6-4.

Οι Boris Becker και Severin Luthi (πρώην προπονητής Roger Federer) βοήθησαν πρόσφατα τον Δανό. Ο Ρούνε έκανε τη διαφορά κόντρα στον Νισιόκα με επιθετικό παιχνίδι. Πέτυχε όχι λιγότερους από 71 νικητές και από τις 35 φορές που εμφανίστηκε στα δίχτυα, σημείωσε τον πόντο 26 φορές.