Κολύμβηση: Η Ιαπωνία κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό καλλιτεχνικό ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ιαπωνία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό καλλιτεχνικό ελεύθερο την Παρασκευή, ενώ η Κίνα ανέβηκε στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι ιαπωνικές κολυμβήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης ισοφάρισαν το ρεκόρ των επτά μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που πέτυχαν πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Μέλη της ιαπωνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης ποζάρουν με τα ασημένια μετάλλιά τους μετά τον τελικό του ομαδικού ελεύθερου προγράμματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στις 21 Ιουλίου 2023, στο Marine Messe Fukuoka στην πόλη Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η ομάδα των οκτώ γυναικών της Ιαπωνίας στο ελεύθερο πρόγραμμα συγκέντρωσε 317,8085 βαθμούς και τερμάτισε 11,3602 βαθμούς πίσω από την Κίνα στο Marine Messe Fukuoka. Η Ουκρανία πήρε το χάλκινο μετάλλιο, 72,9272 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια.

Ενώ η Κίνα είχε τις υψηλότερες βαθμολογίες για τη συνολική δυσκολία και την εκτέλεση, η βαθμολογία καλλιτεχνικής εντύπωσης της Ιαπωνίας με 126,7500 ήταν η υψηλότερη μεταξύ των 12 ομάδων του τελικού.

Οι κολυμβητές καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ιαπωνίας εκτελούν το αργυρό μετάλλιο της ομαδικής ελεύθερης άσκησης κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Marine Messe Fukuoka στις 21 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Ιαπωνίας στην καλλιτεχνική κολύμβηση στη δική της πισίνα έχουν αυξήσει τις ελπίδες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι, όπου οι αθλητές της παραδοσιακής δύναμης της Ρωσίας θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη διοργάνωση. Η Ρωσία και η Λευκορωσία παραμένουν αποκλεισμένες από διεθνείς αγώνες κολύμβησης λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.