Κολύμβηση: Η χρυσή Ολυμπιονίκης Yui Ohashi τερμάτισε 6η στα 200 IM στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Γιούι Οχάσι, αναγκάστηκε να αρκεστεί στην έκτη θέση στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης τη Δευτέρα.

Η Κέιτ Ντάγκλας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε 2 λεπτά και 7,17 δευτερόλεπτα, 0,80 μπροστά από τη συμπατριώτισσά της Αμερικανίδα Άλεξ Γουόλς, με την Κινέζα Γιου Γιτινγκ να τερματίζει τρίτη. Η Οχάσι σημείωσε χρόνο 2:11.27 στη θαλάσσια έκθεση της Φουκουόκα.

Η Γιαπωνέζα Yui Ohashi αγωνίζεται στον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στις 24 Ιουλίου 2023 στο Marine Messe Fukuoka στην πόλη Fukuoka της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας ( WeLoveSports).

“Είμαι πολύ χαρούμενη που κολύμπησα μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό στην καριέρα μου”, δήλωσε η 27χρονη κολυμβήτρια, η οποία κέρδισε επίσης τα 400 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 σε έναν άδειο χώρο λόγω των περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία της γρίπης των πτηνών COVID-19.

Έχοντας ανάγκη από κίνητρο μετά την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στους Αγώνες του Τόκιο, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της επειδή το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία.

“Ήμουν λίγο νευρική σήμερα”, δήλωσε η Οχάσι, η οποία έστρεψε γρήγορα την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι. “Ήταν ο πρώτος μου τελικός μετά το Τόκιο. Θα προετοιμάσω τον εαυτό μου ώστε να μπορέσω να κολυμπήσω στον τελικό και του χρόνου.