Κορυφαίοι τενίστες θα παίξουν αγώνες επίδειξης στη Σαουδική Αραβία στα μέσα της σεζόν

WeLoveSports.gr

Οι τενίστες Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev και Holger Rune θα συμμετάσχουν σε ένα νέο τουρνουά επίδειξης στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ τον Οκτώβριο, το «6 Kings Slam».

Η χρονική στιγμή της διοργάνωσης είναι αξιοσημείωτη, κατά την τρέχουσα σεζόν ATP. Δεν μπορείτε να κερδίσετε βαθμούς παγκόσμιας κατάταξης στο 6 Kings Slam. Είναι σύνηθες οι παίκτες του τένις να παίζουν τακτικά τουρνουά επίδειξης.

Η παγκόσμια ένωση τένις ATP δεν έχει απαντήσει ακόμη, αλλά δεν θα είναι ευχαριστημένη με την άφιξη της αναμφίβολα προσοδοφόρας διοργάνωσης.

Ο Olivier van Lindonk, Ολλανδός μάνατζερ του Μεντβέντεφ, θα περιμένει πρώτα το μήνυμα από τη διοργάνωση του τουρνουά επίδειξης με τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες πριν θελήσει να απαντήσει.

Περισσότερα αθλητικά γεγονότα στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να φιλοξενήσει πολλά μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 πιθανότατα θα πάει εκεί και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και ο Καρίμ Μπενζεμά άρχισαν πρόσφατα να παίζουν στη Σαουδική Αραβία.

Εικόνα

Στη χώρα διοργανώθηκαν πρόσφατα αγώνες και σε άλλα αθλήματα όπως η Formula 1, το γκολφ, η ποδηλασία και η πυγμαχία. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τακτικά τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στη χώρα και πιστεύουν ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να γυαλίσει την εικόνα της διοργανώνοντας αθλητικούς αγώνες.

Δεν είναι νέο ότι οι Σαουδάραβες στρέφουν την προσοχή τους στο τένις. Γίνονται επίσης συζητήσεις για να φέρουν στη χώρα τους τελικούς WTA, το τουρνουά τέλους της χρονιάς γυναικών.

Με την ανακοίνωση του 6 Kings Cup, οι άνδρες κορυφαίοι παίκτες φαίνεται να έρχονται στη Μέση Ανατολή. Πέντε από τους έξι συμμετέχοντες είναι (πολλαπλοί) πρωταθλητές Grand Slam. Μόνο ο Rune δεν έχει τίτλο Grand Slam.

Ο Ναδάλ εντάχθηκε πρόσφατα στη Σαουδική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ως πρεσβευτής.