Κόλπος στη Μελβούρνη: Ο παγκόσμιος νούμερο ένα Σουιάτεκ αποκλείστηκε από τη 19χρονη Νόσκοβα

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Iga Swiatek αποκλείστηκε από το Australian Open. Η Πολωνή νούμερο ένα στον κόσμο έχασε από τη Linda Noskova σε τρία σετ: 3-6, 6-3, 6-4. Η 19χρονη Τσέχα κάνει το ντεμπούτο της στο τουρνουά Grand Slam της Μελβούρνης και πλέον βρίσκεται στον όγδοο τελικό.

Με αυτή τη νίκη επί της Swiatek, η Noskova (WTA-50) τερματίζει μια σειρά από 18 συνεχόμενες νίκες για την Πολωνή, η οποία κέρδισε ένα τουρνουά Grand Slam τέσσερις φορές στην καριέρα της.

Ο Swiatek κέρδισε το πρώτο σετ χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα. Ένα διάλειμμα για προβάδισμα 2-4 μετά από πολύωρο παιχνίδι πήρε την απόφαση.

Στο σετ δύο, και οι δύο παίκτες έμειναν κοντά ο ένας στον άλλον για αρκετή ώρα και ο Νόσκοβα μείωσε την αυτοπεποίθηση της Πολωνίδας για το προβάδισμα 5-3 με ένα παιχνίδι αγάπης στο σερβίς του Swiatek. Σε ένα συναρπαστικό τρίτο σετ, η Νόσκοβα ανάγκασε σε μπρέικ για το 5-3. Σερβίροντας για το ματς και μια θέση στη φάση των 16, κράτησε την ψυχραιμία της.

«Είμαι άφωνος», είπε μετά η Νόσκοβα. “Δεν πίστευα ότι θα τελείωνε έτσι. Ήταν ένα τόσο δύσκολο ματς. Έτρεμα.”

Η Βικτόρια Αζαρένκα έφτασε στον όγδοο τελικό για ενδέκατη φορά στη δέκατη έκτη συμμετοχή της στο Australian Open. Η δύο φορές νικήτρια (2012 και 2013) νίκησε τη Λετονή Jelena Ostapenko (WTA-10) με 6-1, 7-5 στον τρίτο γύρο.

Η 34χρονη Λευκορωσίδα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της ιδιότροπης αντιπάλου της στο πρώτο σετ και τα κέρδισε σε χρόνο μηδέν. Στη συνέχεια, η Οσταπένκο έδειχνε κατά καιρούς τη μεγάλη της κλάση και με μια σειρά από βολές προηγήθηκε με 4-1.

Ο Αζαρένκα αντέδρασε και σέρβιρε για τη νίκη με 6-5. Ο 26χρονος Οσταπένκο είχε μερικά break points, αλλά πάντα νικούνταν με άσο.