Μετά από προβλήματα στους τελικούς του WTA, η Ναβρατίλοβα θέλει να παραιτηθεί από το κορυφαίο αφεντικό

WeLoveSports.gr

Υπάρχει ακόμη ένας αγώνας που θα διεξαχθεί στους τελικούς της WTA, στην πορεία που επικρίθηκε έντονα στο Κανκούν του Μεξικού. Και πριν ακόμη ξεκινήσει ο τελικός μεταξύ της Iga Swiatek και της Jessica Pegula, η θρύλος του τένις Martina Navratilova συμμετέχει επίσης στη συζήτηση για τις συνθήκες.

Πιστεύει ότι το αφεντικό της Γυναικείας Ένωσης Αντισφαίρισης (WTA), ο Στιβ Σάιμον, δεν μπορεί να μείνει μετά την καταστροφή στο τουρνουά του τέλους της χρονιάς, όπου οι οκτώ καλύτερες παίκτριες της σεζόν διαγωνίζονται για τον τίτλο. «Ίσως ήρθε η ώρα για νέα ηγεσία στο WTA», δήλωσε ο 18 φορές νικητής του Grand Slam στο κανάλι Amazon Prime.

Σύντομος χρόνος προετοιμασίας

Στο Κανκούν ανατέθηκε η διοργάνωση των τελικών του WTA μόνο δύο μήνες νωρίτερα. Αυτός ο χρόνος αποδείχθηκε ανεπαρκής για να προσφέρει ένα καλό γήπεδο τένις. Η βροχή προκάλεσε επιπλέον προβλήματα. Τα πάρτι έπρεπε να αναβληθούν και ο τελικός μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα.

Οι παίκτες παραπονιούνται κυρίως για το προσωρινό σκληρό γήπεδο, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός γηπέδου γκολφ. Οι μπάλες αναπηδούσαν περίεργα και το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο αρκετά νωρίς για να επιτρέψει αρκετές ώρες προπόνησης πριν από το τουρνουά.

Η Aryna Sabalenka άσκησε έντονη κριτική στο WTA μετά την ημέρα έναρξης. Ένιωθε ασέβεια. Αργότερα, ακούστηκαν και άλλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Navratilova.

Η Ναβρατίλοβα παρακαλεί για γυναίκα

“Οι παίκτες του τένις έχουν προσαρμοστεί, γιατί έπρεπε. Αλλά γιατί να διοργανώσουμε ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών στο Μεξικό; Έχουν ληφθεί μια ολόκληρη σειρά από κακές αποφάσεις. Ο Steve ήταν το αφεντικό για οκτώ χρόνια και αυτό είναι το αποτέλεσμα”, είπε η Navratilova .

Και αν επρόκειτο για τον 67χρονο πλέον Τσέχο, τη θέση του Σάιμον στο WTA θα κάλυπτε γυναίκα. “Αυτός είναι ένας οργανισμός για γυναίκες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μόνο δύο γυναίκες υπεύθυνες. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν τις δυνατότητες. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για τον Steve να παραμείνει μετά από όλα τα αρνητικά μηνύματα.”