Μετά την Kerber, η Wozniacki ανακοινώνει επίσης την επιστροφή της στην περιοδεία της WTA

Μετά την Angelique Kerber, η Caroline Wozniacki ανακοίνωσε τώρα την επιστροφή της στην περιοδεία WTA. Η Δανή πρώην νούμερο ένα στον κόσμο θέλει να συμμετάσχει στο US Open μετά το καλοκαίρι, για το οποίο έχει λάβει μπαλαντέρ. Στόχος είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Η Wozniacki, η οποία σύντομα θα γιορτάσει τα 33α γενέθλιά της, έκλεισε την καριέρα της πριν από περισσότερα από τρία χρόνια. Αυτή και ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ Ντέιβιντ Λι είχαν δύο παιδιά. Σε συνέντευξή της στη Vogue, η νικήτρια τριάντα τουρνουά WTA παραδέχτηκε ότι δεν είχε αγγίξει ρακέτα για 2,5 χρόνια, αλλά τώρα επέστρεψε σε πλήρη προπόνηση.

Η Δανή σταρ του τένις αποχαιρέτησε μετά το Australian Open του 2020, το τουρνουά γκραν σλαμ που κέρδισε το 2018. Μεταξύ Οκτωβρίου 2010 και Φεβρουαρίου 2018, ήταν νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη για 71 εβδομάδες και κέρδισε συνολικά τριάντα τουρνουά.

Στις αρχές Αυγούστου, η Wozniacki, η οποία εμπνεύστηκε τη μητέρα της Serena Williams, θα κάνει την επιστροφή της στην αγωνιστική πίστα στον Καναδά. “Το πρώτο μου τουρνουά θα είναι το Μόντρεαλ για να μπω στο ρυθμό. Και μετά στη Νέα Υόρκη. Πόσο καιρό μπορώ να παίξω; Δύο, τρία χρόνια; Δεν έχω ιδέα.”

Η Kerber στοχεύει σε μια νέα σεζόν

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Angelique Kerber ανακοίνωσε επίσης ότι είχε στο μυαλό της μια επιστροφή. Η 35χρονη Γερμανίδα, επίσης πρώην επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε μητέρα της κόρης της Λιάνας τον Φεβρουάριο και ελπίζει να επιστρέψει τη νέα χρονιά.

«Θέλω να παίξω ξανά στην αρχή της ερχόμενης σεζόν, με κύριο στόχο το Australian Open», είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild. “Θέλω ήδη να παίξω προπαρασκευαστικά τουρνουά στην Αυστραλία και το United Cup με τη Γερμανία. Η επιστροφή μου σε ένα τουρνουά γκραν σλαμ είναι ένα απόλυτο όνειρο.”

Η Κέρμπερ, η οποία έχει στο ενεργητικό της τρεις τίτλους γκραν σλαμ με το Australian Open (2016), το Wimbledon (2018) και το US Open (2016), έχει ήδη ξεκινήσει ξανά τις προπονήσεις. “Έχω ήδη χτυπήσει μερικές μπάλες στην ακαδημία τένις μου στην Πολωνία και πρόσφατα έπαιξα πάνω από μια ώρα στο Bad Homburg.”