Με οδηγό τον Shutter, η Svitolina φτάνει στα τέσσερα τελευταία Wimbledon: νίκη επί της Swiatek

Με τον Raemon Sluiter ως προπονητή, η Jelina Svitolina συνέχισε την πρόοδό της στο Wimbledon. Ο 28χρονος Ουκρανός βρέθηκε στα προημιτελικά σε μια όμορφη μονομαχία με 7-5, 6-7 (5), 6-2 πολύ δυνατά για τον Πολωνό νούμερο ένα στον κόσμο, Iga Swiatek.

Η 28χρονη Svitolina, πρώην νούμερο τρία στον κόσμο, απέκτησε μια κόρη με τον Γάλλο τενίστα Gaël Monfils τον περασμένο Οκτώβριο και επέστρεψε στο γήπεδο του τένις πριν από τρεις μήνες υπό την καθοδήγηση του Sluiter, προπονητή της από τον Μάρτιο. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Κέρδισε το χωμάτινο τουρνουά του Στρασβούργου τον Μάιο, στη συνέχεια έφτασε στους προημιτελικούς στο Ρολάν Γκαρός και τώρα είναι στα τέσσερα τελευταία του Γουίμπλεντον.

«Απίστευτο συναίσθημα να παίζεις εδώ», είπε στη συνέχεια η Σβιτολίνα. “Αν κάποιος έλεγε πριν από το τουρνουά ότι θα κερδίσω το νούμερο ένα στον κόσμο και θα έφτανα στα ημιτελικά, θα τον πίστευα τρελό. Δεν ήταν εύκολο. Είμαι πολύ περήφανος”.

Μαχητικό πνεύμα

Το σημερινό νούμερο 76 στον κόσμο έδειξε πολύ μαχητικό πνεύμα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και ο Swiatek, που έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά στο Λονδίνο, δεν ήταν διαφορετικός. Η Πολωνή έκανε δύο φορές break στην πρώτη παρέα, αλλά η ίδια ήταν ευάλωτη στο δεύτερο σερβίς της, στο οποίο πήρε μόνο έναν από τους δώδεκα πόντους που είχε σετ. Η Σβιτολίνα πήρε το πρώτο σετ κερδίζοντας τέσσερα σερί παιχνίδια με 3-5.

Στο δεύτερο σετ η Swiatek σέρβιρε λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι άφησε προβάδισμα μπρέικ. Η Svitolina πάλεψε στο 4-3 και επέζησε από δύο ευκαιρίες break στο 4-4. Ο Swiatek δεν κουνήθηκε, ανάγκασε το τάι μπρέικ και το κέρδισε παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω με 4-1.

Το μομέντουμ τώρα έμοιαζε να είναι ξανά με την Πολωνή, αλλά από το γαλάζιο έδωσε το σερβίς της στο 1-1. Η Svitolina άρχισε να παίζει καλύτερα μετά από αυτό, αναζήτησε επιθετικά τους νικητές και τους έβρισκε τακτικά. Μετά από δεύτερη ανάπαυλα με 3-1, το παιχνίδι τελείωσε.

«Θα ήθελα μια μπύρα»

Κέρδισε στη Svitolina ένα δυνατό χειροκρότημα από τους θεατές και ο Sluiter χειροκρότησε με ικανοποίηση. «Θα ήθελα μια μπύρα», πρόσθεσε. «Απλά απολαύστε με την ομάδα μου και μετά βεβαιωθείτε ότι είμαι έτοιμος για τους ημιτελικούς».

Στα τέσσερα τελευταία, η Σβιτολίνα θα συναντήσει την Τσέχα Markéta Vondrousová, η οποία νίκησε την Αμερικανίδα Jessica Pegula με 6-4, 2-6, 6-4. Θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός της Σβιτολίνα στο Wimbledon, μετά από αυτόν του 2019. Την ίδια χρονιά έφτασε και στα ημιτελικά στο US Open. Δεν έχει συμμετάσχει ακόμα σε τουρνουά Grand Slam.