Μηχανοκίνητοι αγώνες: Η Toyota Evans κερδίζει το Ράλι Ιαπωνίας που ολοκληρώνει τη σεζόν

Ο Βρετανός οδηγός Elfyn Evans οδήγησε την Toyota στο βάθρο την Κυριακή στο Ράλλυ Ιαπωνίας, τον αγώνα λήξης της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2023.

Ο Βρετανός Elfyn Evans οδηγεί το Toyota Yaris κατά τη διάρκεια της 20ης διαδρομής του Ράλι Ιαπωνίας στην Ena, νομός Gifu, στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Evans διατήρησε την πρωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατέκτησε την τρίτη του νίκη στη σεζόν των 13 αγώνων με συνολικό χρόνο 3 ώρες, 32 λεπτά και 8,8 δευτερόλεπτα στην τετραήμερη διοργάνωση που διεξήχθη σε 22 διαδρομές στους νομούς Aichi και Gifu.

Ο Γάλλος Sébastien Ogier τερμάτισε δεύτερος, με χρόνο 1 λεπτό και 17,7 δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός Kalle Rovanpera τερμάτισε 1:46,5 πίσω από τον νικητή, ακολουθούμενος από τον Φινλανδό οδηγό της Hyundai, Esapekka Lappi.

Ο Βρετανός Elfyn Evans (πάνω, C, D) πανηγυρίζει με το προσωπικό της ομάδας Toyota στο στάδιο Toyota στο νομό Aichi, στην κεντρική Ιαπωνία, μετά τη νίκη του στο Ράλι Ιαπωνίας στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Rovanpera είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος του 2023 πριν από τον τελευταίο αγώνα στην Ιαπωνία.